Το ‘Snowpiercer’ του TNT βάζει μπρος τις μηχανές του αυτόν τον Μάιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Εσείς θ΄ ανεβείτε;
24 Απριλίου 2020 15:58
Το ‘Snowpiercer’ του TNT βάζει μπρος τις μηχανές του αυτόν τον Μάιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφόρησε επίσημο trailer για την επερχόμενη δυσοίωνα φουτουριστική ανθολογία Snowpiercer του TNT όπου πρωταγωνιστούν οι Jennifer Connelly (A Beautiful Mind, Labyrinth), Daveed Diggs (Blindspotting, Hamilton), και η Mickey Sumner (Frances Ha, American Made).

Η σειρά βασίζεται στο γαλλικό μυθιστόρημα Le Transperceneige, επηρεάζεται όμως φυσικά και από το ομότιτλο φιλμ του Joon-ho Bong (Okja, The Host) που βγήκε το 2013 με σταρ της τους Chris Evans, Ed Harris και την Tilda Swinton.

Η φρέσκια τηλεοπτική μεταφορά απαρτίζεται από δέκα επεισόδια, ενώ έχει ανανεωθεί κιόλας και για 2ο κύκλο.

Το δυστοπικό αυτό δράμα εκτυλίσσεται σε μία εφιαλτική μελλοντική εκδοχή για τη Γη. Ο πλανήτης περνάει μία β’ εποχή των παγετώνων αφού έχει μεταβληθεί σε ένα εχθρικό και άγονο μέρος με την επιφάνειά του να πλήττεται από χιονοθύελλες και ανυπόφορο κρύο. Από τις ακραίες αυτές συνθήκες επιβίωσαν μόνον όσοι κατόρθωσαν να ανέβουν σε έναν συρμό με 1001 βαγόνια που κινείται διαρκώς ανά την υφήλιο αφού έτσι μόνο δεν θα καταστραφεί από το δριμύ ψύχος. Το ατελείωτο δρομολόγιο του περνάει από παντού, με τους ανθρώπους που είναι στα βαγόνια του να υπόκεινται σε ένα καινούργιο καθεστώς εξουσίας. Από εδώ απουσιάζουν οι έννοιες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της πρόνοιας. Η συνύπαρξη των ατόμων συναντά τεράστια εμπόδια σε έναν κλειστοφοβικό χώρο που είναι και το μόνο καταφύγιο σωτηρίας που έχουν.

Το επιτελείο των ηθοποιών συμπληρώνουν οι: Susan Park, Benjamin Haigh, Sasha Frolova, Katie McGuinness, Sam Otto, Alison Wright, Annalise Basso, Sheila Vand, Roberto Urbina, Lena Hall και η Rowan Blanchard.

Το πιλοτικό επεισόδιο ανέλαβε ο σκηνοθέτης Scott Derrickson (Doctor Strange) μαζί με τον James Hawes (The Alienist), με σεναριογράφο τον Graeme Manson (Orphan Black) που είναι δημιουργός και εξωτερικός παραγωγός εν προκειμένω.

Την παραγωγή του Snowpiercer που έρχεται αντί για τις 31 στις 17 Μαΐου του 2020, εποπτεύει η Tomorrow Studios και η CJ Entertainment. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: