Στο ‘Mrs. America’ η Cate Blanchett μεταμορφώνεται σε μία συντηρητική ακτιβίστρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Και έρχεται σε ευθεία ρήξη με το φεμινιστικό κίνημα των 70s
10 Ιανουαρίου 2020 17:00
Στο ‘Mrs. America’ η Cate Blanchett μεταμορφώνεται σε μία συντηρητική ακτιβίστρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφόρησε επίσημο trailer για την μίνι δραματική σειρά περιόδου Mrs. America του FX όπου καθήκοντα δημιουργού επωμίζεται εδώ η Dahvi Waller (Mad Men), με παραγωγούς τις Stacey Sher (Django Unchained) και Coco Francini (The Hateful Eight), ενώ η Cate Blanchett (The Lord Of The Rings, Blue Jasmine) ηγείται του cast κάνοντας έτσι την αρχή για την πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση!

Η υπόθεση εκτυλίσσεται την δεκαετία του ’70, ένα ασταθές και αμφιλεγόμενο διάστημα για την Αμερική, με την Blanchett να μας συστήνεται εν προκειμένω ως η αρχηγός του κινήματος «STOP ERA», Phyllis Schlafly, μία συντηρητική ακτιβίστρια που αντιτάχθηκε στο νομοσχέδιο για ίσα δικαιώματα γυναικών και ανδρών αποδοκιμάζοντας τις συνακόλουθες μεταρρυθμίσεις για την θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Η προσπάθεια αυτή της Schlafly εντούτοις, άθελά της γιγάντωσε το φεμινιστικό κύμα της εποχής που υποστηριζόταν από προσωπικότητες όπως η Gloria Steinem, η Betty Friedan, η Shirley Chisolm, η Bella Abzug, και η Jill Ruckelshaus.

Πέρυσι τον Οκτώβριο, η ίδια η Blanchett είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πάνω στο όλο project: «Νιώθω προνομιούχα που έχω αυτήν την ευκαιρία να συνεργαστώ με τους Dahvi (Waller), Stacey (Sher) και Coco (Francini) κάτω από την ισχυρή και ατρόμητη ομπρέλα του FX. Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένη να «βουτήξω» σε αυτό το υλικό, καθώς δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο κατάλληλη ώρα να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας πτυχές από την περίοδο αυτήν της νεότερης ιστορίας μας, γεγονότα που σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ!».

Το βασικό επιτελείο των ηθοποιών συμπληρώνουν ακόμη οι: Rose Byrne (Bad Neighbours), Uzo Aduba (Orange Is The New Black), Margo Martindale (August: Osage County) και η Elizabeth Banks (The Hunger Games). Εμφανίζονται επίσης: Jeanne Tripplehorn, Tracey Ullman, James Marsden και ο John Slattery.

Το Mrs. America αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Hulu στις 15 Απριλίου του 2020. Παρακάτω έπεται και το trailer: