Γιατί η σειρά “The Witcher” διαφέρει από τα βιβλία; - Η δημιουργός απαντάει στα παράπονα

Και εξηγεί γιατί μερικές ιστορίες έλειπαν από την πρώτη σεζόν
30 Δεκεμβρίου 2019 10:00
Γιατί η σειρά “The Witcher” διαφέρει από τα βιβλία; - Η δημιουργός απαντάει στα παράπονα

Η σειρά The Witcher του Netflix αδιαμφισβήτητα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων τον τελευταίο καιρό από θεατές, gamers που έχουν παίξει τα παιχνίδια, αλλά και από τους λάτρεις των βιβλιών. Παρά τις μέτριες κριτικές από επαγγελματίες του χώρου, το σόου της Lauren Schmidt σαρώνει ήδη όσον αφορά την τηλεθέαση στην Αμερική, αφού βρίσκεται μόλις τρίτο, κάτω από τα μεγαθήρια “Mandalorian” και “Stranger Things”. Ωστόσο, εκτός από τις κριτικές των διαφόρων μέσων του χώρου, ο «Γητευτής» έχει λάβει και επαίνους για την «φροντίδα» που έχει δώσει η Schmidt στους χαρακτήρες και τον κόσμο γενικότερα.

Η ίδια η δημιουργός, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, εξέφρασε την αγάπη που νιώθει τις τελευταίες μέρες για το σύμπαν του Witcher, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από το βιβλίο του Andrej Sapkowski “The Last Wish: Introducing the Witcher”.

Ωστόσο, στο ίδιο tweet μερικοί fans εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με ορισμένες αλλαγές που έγιναν στην πρώτη σεζόν σε σχέση με το πρωτογενές υλικό των βιβλίων, αλλά και μερικά σημεία που «κόπηκαν» εντελώς από τη σειρά. Ένα σημαντικό τέτοιο σημείο ήταν το subplot στο “Brokilon Forest” με το “The Sword of Destiny”. Η δημιουργός της σειράς απάντησε πως σκοπός τους ήταν να προσαρμόσουν πρώτα τις μικρές ιστορίες που ήταν σημαντικές για την γνωριμία με τον κόσμο και στη συνέχεια να εστιάσουν στις πολλές συναντήσεις του Geralt και της Ciri. Αν δεν το έκαναν αυτό, η Ciri θα εμφανιζόταν στην δεύτερη σεζόν και θα ήταν παράξενο για πολλούς θεατές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα σχετικά tweets:

Εσείς παρακολουθήσατε το “The Witcher”; Πείτε μας στα σχόλια.