Μια ακόμη σειρά του Netflix δεν άντεξε παραπάνω από μία σεζόν

Το Daybreak δεν πρόλαβε καν να βρει τα πατήματά του
21 Δεκεμβρίου 2019 19:16
Μια ακόμη σειρά του Netflix δεν άντεξε παραπάνω από μία σεζόν

Υπήρξαν φορές που το Netflix προέβη σε απότομες ή άδικες κινήσεις διακόπτωντας σειρές που είχαν σταθερούς fans, όπως η περίπτωση του Santa Clarita Diet μετά από τρεις σεζόν ή για παράδειγμα η περιπτώσεις των Seven Seconds, Girlboss και Gypsy που ακυρώθηκαν μετά από μόλις μία σεζόν. Θύμα μιας τέτοιας κίνησης είναι το Daybreak, η post apocalyptic κωμική σειρά του streaming, με πρωταγωνιστές τους Matthew Broderick, Colin Ford και Sophie Simmet

Όπως μετέδωσε πρώτο το ComingSoon, το σόου που νασίζεται στο ομώνυμο κόμικ του Brian Ralph, κόβεται μετά από μόλις 1 σεζόν των 10 επεισοδίων, που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Οκτώβριο. Η πλοκή του διαδραματιζόνταν στο μετα αποκαλυπτικό Glendale της California, όπου ο Josh ψάχνει τη χαμένη κοπέλα του, Sam, μέσα στις ορδές των ζόμπι σε έναν κόσμο που αναμιγνύει το "Ferris Bueller's Day Off" με το Mad Max: Fury Road

Ο συνδημιουργός του Daybreak, Aron Coleite, σε δική του ανάρτηση στο Twitter ευχαρίστησε τον κόσμο που στήριξε τη σειρά:

Οι λόγοι γύρω από την διακοπή αυτή παραμένουν άγνωστοι, μιας και το Netflix έχει το κακό συνήθειο να κρατάει τα νούμερα για τον εαυτό του τις περισσότερες φορές, χωρίς να τα δημοσιεύει. Επομενως δεν θα ξέρουμε ποτέ πόση "τηλεθέαση" είχε το Daybreak. 

Με τους πολέμους των streaming υπηρεσιών να παίρνουν για τα καλά φωτιά το 2020, ίσως το Netflix να θέλει να στρέψει την προσοχή του στην παραγωγή περισσότερων ταινιών, μιας και αποδεικνύει στο Χόλιγουντ πως μπορεί να παράγει αριστουργήματα, όπως το πρόσφατο The Irishman του Martin Scorsese.