His Dark Materials: Η Dafne Keen γίνεται η ατρόμητη πιτσιρίκα ‘Lyra Belacqua’ (BINTEO)

Και με τον James McAvoy μπαίνουν σ’ ένα ταξίδι-ρίσκο, με την Ruth Wilson στο κατόπι τους
07 Οκτωβρίου 2019 21:40
His Dark Materials: Η Dafne Keen γίνεται η ατρόμητη πιτσιρίκα ‘Lyra Belacqua’ (BINTEO)

Το HBO έθεσε σε κυκλοφορία νέο trailer για το πολυαναμενόμενο δράμα φαντασίας His Dark Materials, την διασκευή του ομότιτλου βιβλίου της του περίφημου λογοτεχνικού έργου “Η Τριλογία του Κόσμου” (“Το Αστέρι τoυ Βορρά”, “Ο Άρχοντας των δύο κόσμων”, “Το Κεχριμπαρένιο Τηλεσκόπιο”) του Sir Philip Pullman.

Η παραγωγή αυτή του BBC έχοντας πια ανανεωθεί και για 2ο κύκλο, θα αναπτυχθεί μέσα από οκτώ επεισόδια. Στο τιμόνι του εν λόγω project ως δημιουργός βρίσκεται ο Tom Hooper (The King’s Speech), με τον νικητή των βραβείων Tony και BAFTA, Jack Thorne (National Treasure, Wonder) να υπογράφει τα κείμενα.

Εν προκειμένω, η Ruth Wilson (Luther), όπως και η Nicole Kidman πιο παλιά, μας συστήνεται ως η ‘Mrs. Coulter’, μία αδυσώπητη και ισχυρή γυναίκα, μητέρα ενός κοριτσιού, της ‘Lyra Belacqua’. Την μικρούλα αυτήν που μεγαλώνει σε ένα ορφανοτροφείο σε κάποιο άλλο σύμπαν, υποδύεται η σταρ του Logan, Dafne Keen. Εκεί κάθε άτομο έχει και από ένα δαιμόνιο, μία υπερφυσική οντότητα, σαν αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής του.

Η ‘Lyra’ από μεριάς της έχει τον ‘Pantalaimon’. Ο James McAvoy (Split, X-Men movies, Atomic Blonde) από την άλλη, ερμηνεύει τον πατέρα της ηρωίδας, ‘Λόρδο Asriel’, έναν θαρραλέο και ικανότατο εξερευνητή, έναν ρόλο που ανέλαβε και ο Daniel Craig το 2007 στο The Golden Compass του Chris Weitz.

Ο Clarke Peters (The Wire, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) προστίθεται στο βασικό cast ως ο διευθυντής του ιδρύματος όπου μένει η ‘Lyra’, και ο Lin-Manuel Miranda ως ο ‘Lee Scoresby’, χειριστής ενός πελώριου αερόστατου.

Εμφανίζονται επιπλέον οι: Ian Gelder, Will Keen, Ariyon Bakare, Georgina Campbell, Anne-Marie Duff, James Cosmo, Lucian Msamati, Mat Fraser, Geoff Bell, Simon Manyonda, Lewin Lloyd, Daniel Frogson, Tyler Howitt και ο Archie Barnes.

Το His Dark Materials δρομολογήθηκε να κάνει ποδαρικό στο HBO στις 4 Νοεμβρίου του 2019. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: