Η Disney ρίχνει υπέρογκα ποσά για τις σειρές της Marvel

Ισάξια budget με τις ταινίες του MCU
02 Οκτωβρίου 2019 09:24
Η Disney ρίχνει υπέρογκα ποσά για τις σειρές της Marvel

Η Disney ετοιμάζεται για ένα άκρως επιθετικό λανσάρισμα της streaming υπηρεσίας της, αλλά το καλύτερο το ετοιμάζει για το άμεσο μέλλον. Μια πλειάδα νέων τηλεοπτικών σειρών στο σύμπαν της Marvel θα έρθει στο Disney+ και η εταιρία δεν χαρίζεται καθόλου όσον αφορά το χρήμα που θα πέσει για αυτές. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety, οι παραγωγές της Marvel Studios για το Disney+, όπως τα The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision και Hawkeye θα έχουν budget "συγκρίσιμο με αυτών των μεγάλων ταινιών". Τι σημαίνει αυτό; Με μερικά απλά μαθηματικά εάν πάρουμε την πιο...φτηνή παραγωγή του MCU που είναι το Doctor Strange με ένα budget των $160 εκατομμυρίων, τότε οι σειρές θα κυμαίνονται σε αυτά τα επίπεδα. 

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως το κόστος των παραγωγών θα κυμαίνεται μεταξύ 100-150 εκ. δολάρια. Εάν ισχύουν αυτοί οι αριθμοί και βάσει του ότι τα επεισόδια θα είναι έξι ή οκτώ ανάλογα τη σειρά, τότε το κόστος του κάθε επεισοδίου θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 25 εκατομμύρια δολάρια. 

Αυτή η προσπάθεια γίνεται ούτως ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο των εφέ και της συνολικής ποιότητας των σειρών, στα ίδια επίπεδα με αυτά των ταινιών της Marvel Studios. 

Από το 2020 και έπειτα το MCU θα παίξει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη του Disney+, το οποίο τότε θα αρχίσει να λανσάρεται και σε άλλες γωνιές του πλανήτη, καθώς στις 12 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του στις ΗΠΑ.