To Netflix "κλειδώνει" την σκηνοθέτρια Patty Jenkins με deal εκατομμυρίων

Θα δημιουργήσει διάφορα projects για την streaming υπηρεσία
09 Σεπτεμβρίου 2019 11:52
To Netflix "κλειδώνει" την σκηνοθέτρια Patty Jenkins με deal εκατομμυρίων

Η Patty Jenkins από το ντεμπούτο της με το βραβευμένο με Όσκαρ, Monster, έμελλε να στρέψει τα φώτα πάνω της. Ευρέως γνωστή όμως έγινε χάρη στην τεράστια εμπορική και κριτική επιτυχία του Wonder Woman, το οποίο σκηνοθέτησε και απέφερε πάνω από 821 εκ. δολάρια. 

Το THR αποκαλύπτει πως το Netflix "κλείδωσε" ένα deal ύψους $10 εκατομμυρίων με την Patty Jenkins. Η συνεργασία αυτή διάρκειας τριών ετών προβλέπει πως η Jenkins θα δημιουργήσει και θα αποτελέσει παραγωγός νέων σειρών για τον streaming γίγαντα. Ωστόσο, δεν ξέρουμε τι είδους σειρές θα είναι αυτές ή τι θέλει το Netflix από την ίδια.  

Πρόσφατα, η Jenkins ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του Wonder Woman 1984, το οποίο αναμένεται το καλοκαίρι του 2020. Το βιογραφικό της όμως στην πλειοψηφία ανήκει στη μικρή οθόνη, έχοντας σκηνθετήσει επεισόδια των Entourage, Arrested Development, The Killing, καθώς και τη μίνι-σειρά μυστηρίου του TNT, I Am the Night

Αυτή η απόκτηση αποτελεί μια ακόμη στις πληθώρα "μεταγραφών" του Netflix, που περιλαμβάνουν ονόματα όπως οι: David Benioff & D.B. Weiss (δημιουργοί Game of Thrones), Ryan Murphy (δημιουργός American Horror Story), Shonda Rhimes (δημιουργός Grey's Anatomy) και Kenya Barris.