Criminal trailer | Τί συμβαίνει κατά τη διάρκεια μίας ανάκρισης μέσα στο δωμάτιο με τους υπόπτους;

Και πίσω από τον τεράστιο καθρέφτη που αντανακλά το ανήσυχο είδωλό τους;
05 Σεπτεμβρίου 2019 08:00
Criminal trailer | Τί συμβαίνει κατά τη διάρκεια μίας ανάκρισης μέσα στο δωμάτιο με τους υπόπτους;

Το Netflix έθεσε σε κυκλοφορία επίσημο trailer για την επερχόμενη αστυνομική σειρά Criminal η οποία θα αναπτυχθεί μέσα από δώδεκα επεισόδια (45’ το καθένα), και θα αφορά την ανακριτική διαδικασία που διεξάγεται για δώδεκα επιμέρους υποθέσεις εγκλημάτων, σε τέσσερις χώρες στην Ευρώπη.

Έτσι, ο χώρος εξέλιξης των γεγονότων θα είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία το Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ άλλων, θα δοθεί έμφαση στις διαφορετικές τεχνικές που εφαρμόζουν τα κράτη αυτά ως προς την αποκάλυψη της αλήθειας, των αθώων και των ενόχων.

Οι δυναμικές της επικοινωνίας ανάμεσα σε υπόπτους και σε επιθεωρητές εντός της αίθουσας των ανακρίσεων μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Η μπλόφα, το ψέμα, οι ενοχές, η ενσυναίσθηση, η αμηχανία, ο θυμός, και η αγανάκτηση εναλλάσσονται. Κάποιοι από τους εν δυνάμει δράστες πέφτουν σε αντιφάσεις, διστάζουν, άλλοι ξεσπούν, είναι πιο παρορμητικοί και ‘σπάνε’ πιο εύκολα, με την ανθρώπινη φύση να αντιδρά κάθε φορά διαφορετικά υπό συνθήκες πίεσης.

Οπότε, θα δούμε γνωστά ονόματα από τον χώρο της υποκριτικής όπως τον πρώην πρωταγωνιστή του Doctor Who, και του Broadchurch, David Tennant, ο οποίος εν προκειμένω μας συστήνεται ως ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος για τον θάνατο της θετής έφηβης κόρης του. Πρωταγωνιστούν επιπλέον οι: Youssef Kerkour (Baghdad Central), Hayley Atwell (Agent Carter), Inma Cuesta (Madrid on Fire), Emma Suárez (Julieta), Nina Hoss (Yella), Margot Bancilhon, Laurent Lucas, και ο Stéphane Jobert.

Ο George Kay, δημιουργός του φρέσκου αυτού σόου, και σεναριογράφος του Killing Eve, μαζί με τον σκηνοθέτη Jim Field Smith (The Wrong Mans, Endeavour) υπογραμμίζουν πάνω στην νέα τους δουλειά:

«Από την εποχή του ‘The Sopranos’ και του ‘The Wire,’ το δράμα μυστηρίου κράτησε το ενδιαφέρον όλων την τελευταία δεκαετία και μέχρι σήμερα. Οπότε, είναι συναρπαστικό να φέρουμε πίσω μία ιστορία με τέτοια θεματική. Τηλεθεατές ανά την υφήλιο είναι πολύ εξοικειωμένοι με το πώς λειτουργεί η μικρή οθόνη, ικανοί να εκτιμήσουν ένα πρωτότυπο εγχείρημα και μία ενθύμηση-remake των ανωτέρω προγραμμάτων».

Άλλοι σκηνοθέτες που εργάστηκαν στην περίπτωση αυτή είναι οι Oliver Hirschbiegel (DownFall) και Frédéric Mermoud (Les Revenants).

Το Criminal αναμένεται να κάνει ποδαρικό στο Netflix στις 20 Σεπτεμβρίου του 2019. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: