Το Disney Plus δεν θα ακολουθήσει το bingewatch μοντέλο του Netflix

Τα νέα επεισόδια θα κυκλοφορούν κάθε εβδομάδα
28 Αυγούστου 2019 08:43
Το Disney Plus δεν θα ακολουθήσει το bingewatch μοντέλο του Netflix

Ο χαμός των ανακοινώσεων της Disney στο πλαίσιο του D23 ήταν τόσο μεγάλος, ώστε σημαντικές νέες πληροφορίες της streaming υπηρεσίας της, να χαθούν μέσα σε αυτόν. Μάθαμε όμως πως το Disney+ σε μια ακόμη κίνηση διαφοροποίησής του από το Netflix θα ακολουθήσει το παραδοσιακό μοντέλο διάθεσης για το περιεχόμενό του.

Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά, στο Disney+ τα επεισόδια των σειρών θα διατίθενται εβδομαδιαία, όπως γίνεται και στην τηλεόραση για παράδειγμα, και δεν θα γίνονται διαθέσιμα όλα από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, όπως γίνεται στο Netflix

Επομένως, σειρές όπως το The Mandalorian, το Loki, το WandaVision, το Star Wars: The Clone Wars, το The Falcon and the Winter Soldier και πολλά ακόμη δεν θα μπορείτε να τα κάνετε "bingewatch" από την πρεμιέρα τους. Η Disney, ελπίζει πως με αυτή την παραδοσιακή προσέγγιση να κρατήσει τον ντόρο γύρω από κάθε σειρά για περισσότερο χρόνο, συν ότι τα spoilers θα είναι πολύ πιο ελεγχόμενα. 

Πολλές από αυτές τις σειρές άλλωστε αποτελούνται από μόλις έξι (βλ. Loki/ WandaVision) και οκτώ επεισόδια η κάθεμιά (βλ. The Mandalorian). 

Πρόσφατα, έγινε γνωστό πόσο ανταγωνιστικά θα μπει στην αγορά ενάντια το Disney+, προσφέροντας στην τιμή της απλής συνδρομής όσα προσφέρει το Netflix στην ακριβότερη. 

Το λανσάρισμα του Disney+ θα γίνει στις ΗΠΑ, Καναδά και Ολλανδία στις 12 Νοεμβρίου και από το 2020 και έπειτα στην Ευρώπη, με την ανατολική Ευρώπη να υποδέχεται την υπηρεσία σταδιακά από τον Οκτώβριο του 2020. 

Tags: