Lord of the Rings: Η σειρά του Amazon θα σεβαστεί απόλυτα το lore του Tolkien

...Δεν γίνεται και αλλιώς
11 Αυγούστου 2019 11:21
Lord of the Rings: Η σειρά του Amazon θα σεβαστεί απόλυτα το lore του Tolkien

Η τηλεοπτική σειρά του The Lord of the Rings έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό από το Amazon Prime Video και αποτελεί ένα από τα πιο αναμενόμενα τηλεοπτικά projects. Χάρη σε έναν σύμβουλο που εργάστηκε στο εν λόγω project μαθαίνουμε πως η ιστορία της σειράς θα εστιάσει προσεκτικά στο lore που δημιούργησε ο J.R.R. Tolkien.

Αναλυτικότερα, ο Tom Shippey, ένας από τους κορυφαίους ακαδημαϊκούς μελετητές του κόσμου για τα έργα του J.R.R. Tolkien, ο οποίος δούλεψε πάνω στο project σε συμβουλευτικό ρόλο, κάνει λόγο πως η σειρά του Amazon θα σεβαστεί απόλυτα το lore του Tolkien και έτσι η βασική ιστορία του Second Age δεν θα τροποποιηθεί.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, Ο Sauron εισβάλλει στο Eriador, αλλά αναγκάζεται να υποχωρήσει από μια εκστρατεία των Númenoreans και έτσι επιστρέφει στο Númenor.

Εκεί διαφθείρει τους Númenoreans και τους πείθει να 'σπάσουν' την Απαγόρευση των Βάλαρ. Όλα αυτά, η πορεία της ιστορίας, όλα πρέπει να παραμείνουν ίδια.

https://i.imgur.com/TnoBFKw.jpg

Ο Shippey επισημαίνει, ωστόσο, ότι παρά το γεγονός πώς τα βασικά γεγονότα και η ιστορία της Δεύτερης Εποχής έχουν ήδη καθιερωθεί, υπάρχουν ακόμη πολλές αναπάντητες ερωτήσεις σχετικά με εκείνη την περίοδο, όπως για παράδειγμα τι έκανε ο Sauron μετά την πτώση της Morgoth.

Το Amazon μπορεί να πάρει την άδεια να δημιουργήσει τη δική του ιστορία μέσα σε αυτή την περιόδο, αρκεί να μην έρχεται σε αντίθεση με τα γραπτά του Tolkien.

O Tom Shippey αναφέρει, επίσης, ότι η Amazon ελπίζει η πρεμιέρα της σειράς να πραγματοποιηθεί το 2021, αλλά ακόμη βρίσκεται σε αρχικά στάδια παραγωγής και αυτή η ημερομηνία ενδέχεται να αλλάξει.