Aquaman 2: Τι έγινε και αρνείται ο Jason Momoa να γυρίσει το sequel (pics)

Όλο το παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση
10 Αυγούστου 2019 12:26
Aquaman 2: Τι έγινε και αρνείται ο Jason Momoa να γυρίσει το sequel (pics)

Σε μια ακτιβιστική κίνηση προέβη ο γνωστός ηθοποιός Jason Momoa εντάντια στην κατασκευή του Thirty Meter Telescope, το οποίο χτίζεται πάνω στο ηφαίστειο Mauna Kea της Χαβάης. Η καταγωγή του "Aquaman" προέρχεται από τη Χονολουλού της Χαβάης και θέλησε να διαδηλώσει ενεργά χρησιμοποιώντας μάλιστα και τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και τη θέση του ως ένα από τα πρόσωπα της DC.

Μέσα από το Instagram του, ο Momoa εκφράζει αγανακτισμένα την κατάσταση που επικρατεί στο βουνό και φτάνει στο σημείο να απειλήσει τους αδερφούς Warner και την παραγωγή του Aquaman 2, πως δεν θα επιστρέψει στο πλατό της ταινίας για τα γυρίσματα, όσο συνεχίζεται η κατασκευή του. 

Στην ανάρτησή του απεικονίζεται η κατασκευή του Subaru Telescope το 1992, θέλοντας να δώσει ως παράδειγμα ότι το TMT θα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό, κάτι που θα πλήξει το άθικτο έδαφος του Manua Kea. Λέγεται πως το κόστος ανέγερσής του φτάνει τα $1.4 δισεκατομμύρια και πώς θα μπορεί να αναπαράγει φωτογραφίες 12 φορές πιο λεπτομερείς από αυτές του Hubble. Οι κάτοικοι του νησιού, από την πλευρά τους, αντιτίθενται στο project επειδή θεωρούν πως η συγκεκριμένη βουνοκορφή είναι ιερή.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Momoa εκφράζεται περί του ζητήματος της κατασκευής του γιγαντιαίου τηλεσκοπίου. Μάλιστα και ο Dwayne Johnson έχει ταθεί κατά της κατασκευής αυτής, σε διάφορες δημόσεις δηλώσεις του. 

Τώρα το κατά πόσο οι απειλές του για το Aquaman 2 είναι ρεαλιστικές, την ώρα που είναι υποχρεωμένος βάσει συμβολαίου να επιστρέψει, είναι κάτι που αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. 

Το Aquaman 2 είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου 2022.