Circe: Η νέα σειρά του HBO μοιάζει με το αρχαιοελληνικό "Game of Thrones"

Άρωμα Ελλάδας στην streaming υπηρεσία, HBO Max
01 Αυγούστου 2019 10:51
Circe: Η νέα σειρά του HBO μοιάζει με το αρχαιοελληνικό "Game of Thrones"

Το HBO βάζει τα θεμέλια για την μετά-Game of Thrones εποχή του καθώς και εξαιτίας της επερχόμενης streaming υπηρεσίας της WarnerMedia. Η νέα σειρά που εξασφάλισε ονομάζεται "Circe" και έχει έντονο ελληνικό άρωμα. Βασίζεται στο ομώνυμο best seller μυθιστόρημα της Madeline Miller, που διηγείται με μοντέρνο τρόπο την ιστορία της μάγισσας Κίρκης και μεταφέρει τα γεγονότα της Οδύσσειας με μια φεμινιστική οπτική. 

Την τηλεοπτική μεταφορά ανέλαβαν οι Rick Jaffa και Amanda Silver των Planet of the Apes και Jurassic World, μαζί με καθήκοντα εκτελεστικών παραγωγών. Οι δυο τους μοιράζονται το σενάριο του live action remake της Mulan για λογαριασμό της Disney, που θα βγει στις αίθουσες το 2020. 

Μια ακόμα περιγραφή για τη σειρά δίνει η επικεφαλής του πρωτότυπου προγράμματος του HBO Max, Sarah Aubrey:

To Circe διηγείται μια επική ιστορία αγάπης, απώλειας, τραγωδίας και αιώνιας διαμάχης, μέσα από τα μάτια μιας δυναμικής γυναίκας. 

Αυτή είναι περιγραφή του βιβλίουστα ελληνικά που δίνεται από την εκδότρια εταιρία, Διόπτρα:

"Πολύ συχνά, οι γυναίκες στην αρχαία ελληνική μυθολογία κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες. Είναι είτε δολοφονικές μέγαιρες με φριχτή κατάληξη είτε ενάρετα και τραγικά πιόνια με αμελητέα επίδραση. Η Κίρκη είναι διαφορετική. Είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες της αρχαιότητας που επιτρέπεται να έχει δύναμη και δεν τιμωρείται γι’ αυτό στο τέλος της ιστορίας. Δεν είναι ούτε μοχθηρή ούτε αθώα, αλλά πολυσύνθετη. Η Κίρκη αντιπροσωπεύει τη γυναικεία δύναμη και αυτό προκαλεί και τρομάζει. Είναι η γυναίκα που έχει περισσότερη δύναμη απ’ όση η κοινωνία λέει ότι πρέπει να έχει. Η Miller, με ιδιαίτερο λυρισμό και μαεστρία, υφαίνει τον χαρακτήρα της Κίρκης μεταφέροντας τα μυθικά τέρατα και τις περιπέτειές της στο σήμερα και αποδεικνύοντας πόσο επίκαιρη παραμένει η ιστορία της."

Η streaming υπηρεσία HBO Max θα διατεθεί σε beta προς τα τέλη του 2019, ενώ οι πρώτες πρωτότυπες παραγωγές του θα καταφθάσουν μετά το 2020. Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα βγει στον αέρα το Circe

Tags: