The Lord of the Rings (η σειρά) | O J.A. Bayona αναλαμβάνει ως βασικός σκηνοθέτης του project

Και με τον σεναριογράφο του ‘GoT’, Bryan Cogman, σκοπεύουν να μας μεταφέρουν στη Μέση Γη
03 Ιουλίου 2019 22:55
The Lord of the Rings (η σειρά) | O J.A. Bayona αναλαμβάνει ως βασικός σκηνοθέτης του project

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Deadline κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Amazon Studios για την πολυαναμενόμενη σειρά φαντασίας The Lord of the Rings επιστρατεύει τον Juan Antonio (J.A.) Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom, Penny Dreadful) ως βασικό σκηνοθέτη.

Ο εν λόγω δημιουργός θα λειτουργήσει και ως εξωτερικός παραγωγός μαζί με την Belén Atienza. Μία από τις πολύ αξιόλογες δουλειές του υπήρξε το μεταφυσικό θρίλερ The Orphanage το οποίο απέσπασε συνολικά επτά βραβεία Goya στην Ισπανία.

Ο ίδιος ο Bayona εξέφρασε την χαρά του, λέγοντας: «Ο J.R.R. Tolkien δημιούργησε μία από τις πιο συναρπαστικές και εμπνευσμένες ιστορίες όλων των εποχών, και όντας για χρόνια λάτρης του είναι τιμή μου να συνεργαστώ με την απίθανη αυτή ομάδα! Ανυπομονώ να μεταφέρω το κοινό στον κόσμο της Μέσης Γης και να τους βοηθήσω να ανακαλύψουν τα θαύματα της Δεύτερης Εποχής, με μία μυθοπλασία που δεν έχουν ξαναδεί!».

Στο τηλεοπτικό αυτό εγχείρημα που βασίζεται στο αριστουργηματικό συγγραφικό έργο του Πατέρα του Φανταστικού, J.R.R. Tolkien, έχουν ήδη αναλάβει ως κύριοι σεναριογράφοι οι JD Payne και Patrick McKay που δήλωσαν περιχαρείς για την προσθήκη του καινούργιου μέλους στην δημιουργική τους ομάδα: «Είμαστε ενθουσιασμένοι να έχουμε τους J.A. και Belén στην συντροφιά μας καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την επική αυτή σειρά! Εδώ και χρόνια είμαστε μεγάλοι θαυμαστές της δουλειάς του J.A. και ξέρουμε ότι είναι τρομερή, κινηματογραφική και με μία γνήσια αισθητική κάτι που είναι ιδανικό για να ζωντανέψει η Μέση Γη!».

Η Jennifer Salke, πρόεδρος του Amazon Studios, τόνισε και από μεριάς της: «Η οπτική και το εύρος του κόσμου του J.A. ταιριάζουν ακριβώς με όσα φιλοδοξούμε για το ‘The Lord of the Rings’. Είναι παθιασμένος και συνεργάσιμος σκηνοθέτης που έχει φέρει στην ζωή νέες ιστορίες μαζί με την πολυτάλαντη συνεργάτιδά του, Belén! Μας χαροποιεί που θα είναι μαζί  με τους σεναριογράφους, JD Payne και Patrick McKay, και δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσει το ταξίδι στη Μέση Γη!».

Μεταξύ άλλων, να αναφέρουμε εδώ ότι και ο σεναριογράφος του Game of Thrones, Bryan Cogman, υπέγραψε για το prequel σόου The Lord of the Rings του Amazon.