Το Netflix θα γίνει πιο επιλεκτικό στις ταινίες υψηλού budget

Θέλει να κάνει ένα νοικοκύρεμα
03 Ιουλίου 2019 09:33
Το Netflix θα γίνει πιο επιλεκτικό στις ταινίες υψηλού budget

Το Netflix από τότε που άνθισε έγινε γνωστό ως την πλατφόρμα που έδινε σχεδόν παντού χρήμα σε πειραματικές σειρές και εξαιρετικά φιλόδοξα projects, αλλά φαίνεται πως οι χρυσές μέρες των αλόγιστων εξόδων θα κοπούν μαχαίρι. 

Σύμφωνα με το άρθρο του The Information, η κολοσσιαία εταιρία θα γίνει πιο προσεκτική με το budget που θα ξοδεύει σε μελλοντικές παραγωγές, καθώς θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από τους νέους παίκτες του streaming παιχνιδιού, όπως τις Disney, NBC Universal, Apple και τη WarnerMedia.

Μάλιστα, επικεφαλής του προγράμματος του Netflix, Ted Sarandos, κάλεσε αρκετούς από τους υψηλά υφιστάμενους και εκτελεστικούς διευθυντές σε meeting ανακοινώνοντάς τους πώς η εταιρία θα πρέπει να είναι περισσότερο επιλεκτική σε ποια projects θα δίνει μεγάλα budgets. 

Κοινώς, όλα τα επερχόμενα projects θα πρέπει να φέρνουν πολλά views και όχι να επιπλέουν στον κατάλογο επειδή αγαπήθηκαν από τους κριτικούς ή απλά επειδή προσδίδουν κύρος. Ο Sarandos έδωσε ως παράδειγμα την δραματική περιπέτεια, Triple Frontier, του J.C. Chandor με πρωταγωνιστές τους Ben Affleck, Pedro Pascal, Oscar Isaac και Charlie Hunnam, το οποίο ήταν μια μεγάλη παραγωγή που κόστισε $115 εκατομμύρια και πάτωσε σε views, ενώ και οι κριτικές ήταν χλιαρές. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει και να φέρνει υψηλού επιπέδου και αισθητικής παραγωγές, άλλωστε με το Οσκαρικό Roma του Alfonso Cuaron, το The Crown αλλα και το πολυαναμενόμενο The Irishman του Martin Scorsese, έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει τους σινεφίλ. Απλώς στο μέλλον θα αποφύγει να κάνει λάθη όπως τη σειρά The Get Down που πάτωσε και κόστισε $120 εκατομμύρια, αλλά και το Marco Polo που πλέον κανείς δεν θυμάται ότι υπήρξε και κόστισε $200 εκατομμύρια. 

Επομένως, έχοντας το σκεπτικό ότι θα πρέπει να είναι πιο επιλεκτικό με το πρωτότυπο περιεχόμενό του, το Netflix αναμένεται να ξοδέψει πιο σοφά το ποσό ρεκόρ των $15 δισεκατομμυρίων μέσα στο 2019, με σκοπό να εμπλουτίσει τον κατάλογό του.