Apple TV Plus: Σε αντίθεση με το Netflix θα εστιάζει στην ποιότητα αντί στην ποσότητα

Η μπηχτή για την τακτική του Netflix
01 Ιουλίου 2019 11:40
Apple TV Plus: Σε αντίθεση με το Netflix θα εστιάζει στην ποιότητα αντί στην ποσότητα

Με ολοένα και περισσότερες streaming υπηρεσίες να λανσάρονται μέσα στους προσεχείς μήνες, το κλίμα στον χώρο όπου το Netflix κυριαρχεί αρχίζει να θερμαίνεται επικίνδυνα. Η Apple ως γνωστόν θα λανσάρει την δική της streaming υπηρεσία ονόματι Apple TV Plus τον ερχόμενο χειμώνα. Σε μια νέα συνέντευξη του υπεύθυνου προγράμματος και υπηρεσιών της εταιρίας, Eddy Cue, μίλησε για το πλάνο και τους στόχους του Apple TV+.

Ο Cue εν ολίγοις είπε πως η Apple θα ενστερνίζεται τη λογική του "quality over quantity" δηλαδή ποιότητα αντί για ποσότητα, κάτι που αποτελεί την αντίθετη προσέγγιση από αυτή που έχει το Netflix, το οποίο με καταιγιστικούς ρυθμούς κυκλοφορεί συνεχώς Original περιεχόμενο, ώστε να προσεγγίσει συνδρομητές. 

Συγκεκριμένα είπε πως "Η Apple δεν θα δημιουργεί το περισσότερο πρωτότυπο περιεχόμενο για τους συνδρομητές αλλά το καλύτερο", προσθέτοντας ότι το μοντέλο του Netflix "δεν έχει κάτι κακό, απλά δεν είναι το δικό μας μοντέλο".

Το Apple TV Plus όταν παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσε ένα άκρως εντυπωσιακό κατάλογο σειρών που θα το συνοδεύσουν από μεγάλους δημιουργούς όπως J.J. Abrams, Steven Spielberg, Oprah Winfrey και M. Night Shyamalan.

Με την Apple να μπαίνει στις streaming υπηρεσίες κάπως αργά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα ανταγωνιστεί με τους ήδη μεγάλους παίκτες του χώρου όπως τα Netflix, Hulu και Amazon Prime Video, ενώ στον ορίζονται έρχονται και οι υπηρεσίες των Disney, NBCUniversal και Warner Bros.