Twin Peaks: The Return | "Eίναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει το αμερικάνικο σινεμά την τελευταία δεκαετία"

Ο Jim Jarmusch εκφράζει την ειλικρινή άποψή του
22 Ιουνίου 2019 11:46
Twin Peaks: The Return | "Eίναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει το αμερικάνικο σινεμά την τελευταία δεκαετία"

Ένα μοναδικό επίτευγμα για την τηλεόραση και την "Peak TV" εποχή της ήταν αναμφίβολα το Twin Peaks: The Return -ή αλλιώς η 3η σεζόν- του μετρ του αλληγορικού David Lynch. Υπάρχει ένα ακόμη δημιουργός που πιστεύει οτι το δημιούργημα του Lynch ήταν τόσο κινηματογραφικό που ξεπέρασε τα όρια της μικρής οθόνης.

Ο λόγος για τον επίσης εκκεντρικό Jim Jarmusch, ο οποίος στο πλαίσιο της προώθησης της νέας του ταινίας "The Dead Don't Die", εξέφρασε την ειλικρινή άποψή του για την 3η σεζόν του Twin Peaks. Σε μια στιγμή που μιλούσε για μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες ταινίες που είδε πρόσφατα, όπως τα Roma, Shoplifters και BlacKkKlansman είπε πως το Twin Peaks είναι "δυσνόητο, ακαταλαβίστικο και ονειρικό με τον πιο όμορφο και περιπετειώδη τρόπο...ένα αριστούργημα".

O "δαίμονας του ανεξάρτητου σινεμά" αποκάλεσε κιόλας το πρόσφατο δημιούργημα του David Lynch ως:

"Το καλύτερο δείγμα του Αμερικάνικου σινεμά της τελευταίας δεκαετίας, μάλλον".

Δεν μπόρεσε να κρύψει και το παράπονό του για την βιομηχανία του κινηματογράφου αλλά και κάτι που οι σινεφίλ σίγουρα διαισθάνονται: 

"Γιατί απλά δεν δίνουν στον David Lynch όσα λεφτά χρειάζεται; Χρειάζεται λεφτά για να φτιάξει κάτι, απλά δώστε τα σε αυτόν! Δεν το καταλαβαίνω. 

Μέχρι και σήμερα ο θρυλικός σκηνοθέτης των Mulholland Drive και Blue Velvet δεν έχει κάποιο νέο project στα σκαριά, παρά το ότι συνεργάζεται συνεχώς με άλλους καλλιτέχνες κυρίως στον τομέα της μουσικής. Αν και δεν έχει ξεγράψει εντελώς τη πιθανότητα να επισκεφθεί ξανά το Twin Peaks, εμείς μόνο μπορούμε να ελπίζουμε σε μια επιστροφή του στο σινεμά ή την τηλεόραση.