Game of Thrones: Η Emilia Clarke εμπνεύστηκε από τον Χίτλερ για την ερμηνεία της (βίντεο)

Έκανε ειδική προετοιμασία για την ομιλία στο φινάλε
23 Μαΐου 2019 13:07
Game of Thrones: Η Emilia Clarke εμπνεύστηκε από τον Χίτλερ για την ερμηνεία της (βίντεο)

Όταν ένας ηθοποιός προετοιμάζεται για έναν ρόλο απαιτείται κάποιες φορές να παίρνει έμπνευση από όπου γίνεται και του επιτρέπει να φέρνει το ρόλο στα μέτρα του. Στην περίπτωση της Emilia Clarke του Game of Thrones πρόκειται για μια από τις περιπτώσεις που η εξέλιξη του χαρακτήρα της στην τελευταία σεζόν την ανάγκασε να βρει έμπνευση σε μια αναπάντεχη πηγή. 

Στο φινάλε του Game of Thrones, η Daenerys Targaryen βγάζει μια ομιλία στον στρατό των Unsullied και Dothraki που θυμίζει αρκετά μια ομιλία ενός δικτάτορα. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα ήθελε να πιάσει η Clarke για αυτό και όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο Variety, μελέτησε τον Αδόλφο Χίτλερ μαζί με άλλους δικτάτορες. Δήλωσε χαρακτηριστικά:

Δίνω όλες αυτές τις ομιλίες σε ψεύτικες γλωσσες, είδα πολλά βίντεο από -θα σας φανεί αστείο- δικτάτορες και δυναμικούς ηγέτες που μιλούν διαφορετικές γλώσσες ώστε να διαπιστώσω εάν μπορούσα να καταλάβω τι έλεγαν χωρίς να γνωρίζω τη γλώσσα. Και γίνεται! Μπορείς σίγουρα να καταλάβεις τι σκ*** έλεγε ο Χίτλερ και όλοι αυτοί οι ξένοι ομιλητές. 

Οπότε σκέφτηκα: Αν μπορώ να πιστέψω κάθε λέξη που λέω, τότε το κοινό δεν θα χρειαστεί να κοιτάει τους υπότιτλους.

Μάλιστα, ανέφερε ότι μούδιασε όταν κατάλαβε ότι όλο αυτό το ταξίδι του "Thrones" τελείωσε:

Τίποτα δεν μπορούσε να με προετοιμάσει και ένιωσα τόσο μουδιασμένη όταν έβλεπα τα τελευταία λεπτά του. 

Η ομιλία της στο επεισόδιο "The Iron Throne" σίγουρα είναι μέσα στις καλές στιγμές του επεισοδίου, χαρίζωντας μια εξαιρετική ερμηνεία για την Clarke -που θύμιζε τη σκηνή με την ομιλία του General Hux (Domhnhall Gleeson) στο Star Wars: The Force Awakens. Για του λόγου το αληθές: