Lord of the Rings (η σειρά) | Ο σεναριογράφος του ‘GoT’, Bryan Cogman, βάζει μπρος για την Μέση Γη

Αποχαιρετά τον «Σιδηρούν Θρόνο» και ετοιμάζεται να μπει στον κόσμο του «Ενός Δαχτυλιδιού»
22 Μαΐου 2019 20:19
Lord of the Rings (η σειρά) | Ο σεναριογράφος του ‘GoT’, Bryan Cogman, βάζει μπρος για την Μέση Γη

Λίγες μόνο μέρες έχουν περάσει από το τέλος του Game of Thrones, με την 8η και τελευταία σεζόν του να προκαλεί αμφιθυμικές αντιδράσεις στο κοινό. Παρόλαυτα, ο σεναριογράφος και εξωτερικός παραγωγός του σόου, Bryan Cogman, δεν είναι και τόσο πρόθυμος να αφήσει το μονοπάτι της επικής φαντασίας, και έτσι βάζει πλώρη για την prequel σειρά Lord of the Rings του Amazon.

Στο εν λόγω τηλεοπτικό project που εμπνέεται φυσικά από το έργο του Πατέρα του Φανταστικού, J.R.R. Tolkien, έχουν ήδη επιστρατευτεί και οι σεναριογράφοι JD Payne και Patrick McKay.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Cogman ξεκίνησε ως βοηθός των δημιουργών του Game of Thrones, David Benioff και D.B. Weiss, όμως γρήγορα κατέστη σαφές ότι κατείχε καλά το περιεχόμενο των βιβλίων του George R.R. Martin, οπότε του δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει κάποια πολύ σημαντικά επεισόδια από το τηλεοπτικό «Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου». Ενδεικτικά, αναφέρουμε το “Cripples, Bastards, and Broken Things” της 1ης σεζόν, το “Kissed by Fire” της 3ης, και το “A Knight of the Seven Kingdoms” της 8ης.

Μάλιστα ο ίδιος ο συγγραφέας Martin μίλησε με επαινετικά λόγια για την δουλειά του, θαυμάζοντας το ότι ήταν κάτι σαν κινητή εγκυκλοπαίδεια για τα μυθιστορήματά του, και τονίζοντας μεταξύ άλλων το εξής: «Οι Dave και Dan, παρόλο που ήταν οι δυο τους, πραγματικά χρειάζονταν και έναν τρίτο! Ο Bryan ήταν το τρίτο κεφάλι του δράκου».

Επομένως, ο Cogman υπογράφοντας για την συμμετοχή του στο σόου του Lord of the Rings πρόκειται να διαβεί το κατώφλι της Μέσης Γης, πράγμα που ελπίζουμε να πράξει με τον δέοντα σεβασμό απέναντι σε έναν τόσο ξεχωριστό μύθο όπως αυτόν που προήλθε από την πένα του Tolkien!