Game of Thrones: Οι νέοι τίτλοι αρχής της 8ης σεζόν και οι λόγοι που άλλαξαν

Διαφορετικό από τις προηγούμενες σεζόν
15 Απριλίου 2019 18:14
Game of Thrones: Οι νέοι τίτλοι αρχής της 8ης σεζόν και οι λόγοι που άλλαξαν

Η πρεμιέρα του Game of Thrones έγινε και εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο συντονίστηκαν για να δουν το πρώτο από τα τελευταία έξι επεισόδια της σειράς-φαινόμενο. Μια από τις αλλαγές που υπήρξαν βρίσκονται στους εμβληματικούς τίτλους αρχής, η οποία τροποποιήθηκε για τις ανάκες της νέας σεζόν. 

Από εκεί που το intro έκανε ένα ταξίδι στο Westero, το Essos και όλα τα επτά βασίλεια, πλέον κάνει ένα μικρότερο αλλα πιο λεπτομερές ταξίδι. Συγκεκριμένα το intro περνάει όχι μόνο απλά από πάνω αλλά και μέσα από το Winterfell, το υπόγιό του, το King's Landing, το πεσμένο πλέον Τοίχος, και μια τελευταία τοποθεσία που αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική από το πρώτο επεισόδιο. Ο λόγος για το Last Heart, το βασίλειο του Οίκου των Άμπερ, που κατέστρεψαν στο περασμά τους οι White Walkers. 

O creative director των τίτλων αρχής, Angus Wall, μίλησε για αυτή την αλλαγή:

Μπορούμε πλέον να φτάσουμε σε τόσο μεγάλη λεπτομέρεια και ακόμη βαθύτερα από όσο μπορούσαμε στην Season 1. Στις πρώτες επτά σεζόν υπήρχε μια ιμπρεσιονιστική οπτική στους τίτλους αρχής που μου άρεσε και θύμιζε το 8-bit στυλ, όπως αυτό του Minecraft. Το νέο title intro όμως έχει φτιαχτεί με πολύ παραπάνω λεπτομέρεια και ακρίβεια χιλιοστού.

Ο επικεφαλής της ομάδας των ειδικών εφέ, Kirk Shintani αποκάλυψε μάλιστα ένα μυστικό:

Εάν κοιτάξετε προσεκτικά το βουνό που κάθεται πάνω το Last heart θα δείτε ότι έχει το σπιράλ σχήμα που σχεδίασαν οι White Walkers με τα πτώματα ανθρώπων. Το ίδιο σπιράλ σχήμα που έχει εμφανιστεί ξανά και ξανά σε διάφορα μνημεία και τοίχους στον Βορρά. 

Επειδή η Elastic, εταιρία παραγωγής του intro sequence, δεν τους δίνονταν ποτέ μια περιγραφή της πλοκής, έμεναν στο σκοτάδι σχετικά με το τι θα συμπεριλάβουν, μέχρι την τελευταία στιγμή. Για το φινάλε του GoT αυτό άλλαξε και είχαν μια ξεκάθαρη εικόνα του τι θα συμπεριλάβουν. Επομένως, μπόρεσαν και έκαναν μια πιο λεπτομερής απεικόνιση των τοποθεσιών.

Ο Shintani αποκαλύπτει πως οι αετομάτιδες fans του Got θα πρέπει να προσέχουν σε κάθε επεισόδιο από εδώ και πέρα, μιας και θα έχουν μικρές αλλαγές μέχρι το φινάλε.

"Θα πω ότι υπάρχουν διαφορές σε κάθε επεισόδιο. Να δίνετε προσοχή γιατί υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που θα κρύβονται."

Την άποψή μας για το πρώτο επεισόδιο θα τη βρείτε πατώντας εδώ. Δείτε το παλιό και το ολοκαίνουργιο title sequence του Game of Thrones Season 8 παρακάτω.