Disney Plus: Όλες οι πληροφορίες για τον ανταγωνιστή του Netflix

H Disney αποκάλυψε τα χαρτιά της
12 Απριλίου 2019 11:25
Disney Plus: Όλες οι πληροφορίες για τον ανταγωνιστή του Netflix

Η Disney αποκάλυψε, σε ένα ειδικό event για τους επενδυτές της, τα χαρτιά της όσον αφορά την streaming συνδρομητική υπηρεσία της, όπως το περιεχόμενο που θα περιλαμβάνει, την ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει και φυσικά πόσο θα κοστίζει.

Το Disney Plus θα λανσαριστεί πρώτα στις ΗΠΑ στις 12 Νοεμβρίου του 2019 και το μηνιαία συνδρομητικό πακέτο θα κοστίζει $6.99 (ή $69.99 με την ετήσια συνδρομή), αρκετά φθηνότερο από το βασικό αλλά και Ultra πακέτο του Netflix, δηλαδή τον άμεσο ανταγωνιστή του. Σε αυτή την τιμή θα προσφέρει μάλιστα 4K HDR περιεχόμενο όπου αυτό είναι διαθέσιμο. Αναμένεται κατά το λανσάρισμά του να περιλαμβάνει 7.500 επεισόδια τηλεοπτικών σειρών, 25 πρωτότυπες σειρές, 10 original ταινίες και specials, 400 ταινίες από τον κατάλογο της Disney και 100 από τις πιο πρόσφατες κινηματογραφικές κυκλοφορίες της. 

Όπως και το Netflix, το Disney+ θα είναι προσβάσιμο από όλες τις smart συσκευές, smartphones, tablets, τηλεοράσεις και web browsers. Θα δίνεται η δυνατότητα να κατεβάζετε offline ολόκληρο τον κατάλογο, χωρίς περιορισμούς, σαφώς για όσο παραμένετε συνδρομητές. Είδαμε και το interface της εφαρμογής, η οποία θυμίζει πολύ την αντίστοιχη του Netflix και θα έχει ειδικές κατηγορίες κάθε ένα από τα μεγάλα brands που έχει στην κατοχή της.

Στα του περιεχομένου, ουσιαστικά θα υπάρχουν τα πάντα από την ευρεία γκάμα των brands της Disney, όπως Marvel, Star Wars, National Geographic, Pixar, αλλά και ότι βγαίνει στο Disney Channel. Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι κλασικές ταινίες κινουμένων σχεδίων του Walt Disney θα είναι διαθέσιμες, ξεκινώντας από το "Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι" του 1937.

Στις live-action παραγωγές αναμένεται το χριστουγεννιάτικο Noelle με την Anna Kendrick, το live-action remake του "Λαίδη και ο Αλήτης". Από την πλευρά της Marvel θα δούμε το WandaVision, όπως τιτλοφορείται η σειρά με την Scarlet Witch της Elizabeth Olsen και τον Vision του Paul Bettany, το Falcon & The Winter Soldier με τους Anthony Mackie και Sebastian Stan και το Loki με τον Tom Hiddleston. 

Από τη Lucasfilm και το brand του Star Wars αναμένεται φυσικά το The Mandalorian που θα κάνει πρεμιέρα μαζί με την υπηρεσία, η νέα σεζόν του Star Wars: The Clone Wars καθώς και η live-action prequel σειρά του Rogue One με τους Cassian Andor (Diego Luna) και K2SO (Alan Tyduk). 

Από τις παραγωγές του National Geographic αναμένεται να υπάρχουν πάνω από 250 ώρες περιεχομένου, δεκάδες ντοκιμαντέρ και ταινίες όπως τα Jane και το οσκαρικό "Free Solo" καθώς και το The World According to Jeff Goldblum

Επιβεβαιώθηκε επίσης, από εκπροσώπους της Disney ότι όλες οι κινηματογραφικές κυκλοφορίες από το 2019 και έπειτα θα γίνονται διαθέσιμες αργότερα στην υπηρεσία Disney+. Αυτά θα είναι τα The Lion King, Avengers: Endgame, Frozen 2, Maleficent: Mistress of Evil, Star Wars: Episode IX, Toy Story 4 και άλλα πολλά. Όπως ήταν ήδη γνωστό, η πρώτη ταινία του είδους που θα γίνει διαθέσιμη από την ημέρα του λανσαρίσματος θα είναι το Captain Marvel

To πλάνο διάθεσης του Disney Plus κάνει λόγο πως θα λανσαριστεί σταδιακά σε όλο τον κόσμο από το 2020 μέχρι το 2021, ενώ η Ανατολική Ευρώπη, όπου περιλαμβάνεται η Ελλάδα, θα συμπεριληφθεί στο τελευταίο πλάνο διάθεσης.