Η «Μητέρα των Δράκων» αποδείχτηκε μαχήτρια και στην πραγματική της ζωή

Η κατά κόσμον γνωστή Emilia Clarke αποκάλυψε το σοβαρό ζήτημα υγείας που αντιμετώπισε
22 Μαρτίου 2019 17:43
Η «Μητέρα των Δράκων» αποδείχτηκε μαχήτρια και στην πραγματική της ζωή

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Entertainment Weekly, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η πρωταγωνίστρια του Game of Thrones, Emilia Clarke πρόσφατα παραδέχτηκε στο The New Yorker ότι είχε μία πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας, επιβιώνοντας από δύο ανευρύσματα.

Το πρώτο συνέβη τον Φεβρουάριο του 2011, μόλις η ηθοποιός και οι συνάδελφοί της ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα της 1ης σεζόν της σειράς, και συγκεκριμένα έγινε ενώ αθλούνταν με τον προσωπικό της γυμναστή. Όπως τόνισε η ίδια: « Αμέσως ένιωσα σαν μία ελαστική κορδέλα να μου σφίγγει τον εγκέφαλο», και έπειτα αισθάνθηκε τρομερή ναυτία συνειδητοποιώντας ότι κάτι ανησυχητικό συνέβαινε. Συνέχισε, λέγοντας: «Για να διατηρήσω τη μνήμη μου ζωντανή, προσπάθησα να θυμηθώ, μεταξύ άλλων, κάποιες ατάκες από το ‘Game of Thrones’».

Αφότου διακομίσθηκε στο νοσοκομείο η Clarke διαγνώστηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία (SAH): «μία πολύ επικίνδυνη μορφή αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, που προκαλείται από αιμορραγία στον χώρο που περιβάλλει τον εγκέφαλο. Είχα ένα ανεύρυσμα, μια αρτηριακή ρήξη».

Έπειτα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο, με την οποία το πρόβλημα φαινόταν να έχει διορθωθεί αλλά όπως επεσήμανε η Clarke: «αυτή δεν θα ήταν η τελευταία μου εγχείρηση και δεν θα ήταν η χειρότερη. Ήμουν 24 χρονών».

Η δημοφιλής σταρ επανήλθε στα πλατό της πολυσυζητημένης σειράς σχεδόν έναν μήνα μετά την επέμβαση, κάτι που σήμαινε ότι η ανάκαμψή της ήταν πολύ πιο γρήγορη σε σύγκριση με ανάλογες περιπτώσεις ασθενών. Ωστόσο, ξεκίνησαν οι διαδικασίες παραγωγής του 2ου κύκλου και κατά την διάρκειά του έπρεπε παράλληλα να προχωρήσει και σε ορισμένες κινήσεις για περαιτέρω προώθηση του όλου project, ένα διάστημα που εξελίχθηκε τελικά σε κάτι μαρτυρικό: «Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, κάθε λεπτό της κάθε ημέρας νόμιζα ότι θα πεθάνω».

Τα πράγματα άρχισαν να χειροτερεύουν. Ενώ το 2013 βρισκόταν στην Νέα Υόρκη για πρόσθετες επαγγελματικές υποχρεώσεις, η Clarke πήγε για μία εξέταση και έμαθε ότι το ανεύρυσμα στην άλλη πλευρά του εγκεφάλου της είχε μεγαλώσει υπερβολικά και χρειαζόταν εσπευσμένα θεραπεία. Συντελέστηκε άλλη μία επέμβαση, παρόμοια με την πρώτη, αλλά αυτήν απέτυχε. Ως αποτέλεσμα, οι γιατροί έπρεπε χωρίς χρονοτριβές να ετοιμαστούν για ακόμη μία πολύ πιο απαιτητική εγχείρηση που περιελάμβανε το άνοιγμα του κρανίου της Clarke.

«Η ανάρρωση ήταν ακόμη πιο επώδυνη από ό,τι ήταν έπειτα από την πρώτη επέμβαση. Φάνταζε σαν να γύριζα από έναν πόλεμο πιο φρικτό από εκείνον που πέρασε η ‘Daenerys’. Εξήλθα από το χειρουργείο με έναν σωλήνα να βγαίνει από το κεφάλι μου. Κομμάτια του κρανίου μου είχαν αντικατασταθεί από τιτάνιο. Σήμερα, δεν μπορείτε να δείτε την ουλή που ξεκινά από το τριχωτό της κεφαλής μου μέχρι το αυτί μου, αλλά αρχικά δεν ήξερα ότι δεν θα ήταν ορατό. Και πάνω απ’ όλα, υπήρχε η συνεχής ανησυχία για τυχόν γνωστικές ή αισθητηριακές δυσλειτουργίες. Θα ήταν η ικανότητα της προσοχής; Η μνήμη; Η περιφερειακή όραση; Πλέον λέω στους ανθρώπους ότι αυτό που έχασα ήταν το καλό γούστο στους άνδρες. Αλλά φυσικά τότε τίποτα δεν έμοιαζε αστείο».

Η Clarke ολοκληρώνει την προσωπική αυτήν της κατάθεση υπογραμμίζοντας ότι πια χαίρει άκρας υγείας και ασχολείται με τον φιλανθρωπικό σκοπό “SameYou” για να συνδράμει με την σειρά της άτομα που καλούνται να διαχειριστούν παρόμοιο ζήτημα με το δικό της. Αναλογιζόμενη την όλη εμπειρία της, συμπεραίνει:

«Είναι κάτι πέρα από ικανοποιητικό και πέρα από αυτό που λέμε τύχη, το να φτάνω στο τέλος του ‘Game of Thrones’. Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι εδώ για να δω το τέλος της ιστορίας και την αρχή αυτού που έπεται!».

Cheers στην πιο υπέροχη «Μητέρα των Δράκων» που έχει υπάρξει ποτέ!