Game of Thrones: Όλον αυτόν τον καιρό μάλλον προφέρετε λάθος την Khaleesi

O γλωσσολόγος της σειράς κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη
15 Μαρτίου 2019 19:58
Game of Thrones: Όλον αυτόν τον καιρό μάλλον προφέρετε λάθος την Khaleesi

Όλοι οι fans του Game of Thrones και του κόσμου που έχτισε ο George R.R. Martin δώστε προσοχή γιατί καταρρίπτεται μια σταθερά. Υπάρχουν πολλές φορές που τα ονόματα και προφορές μπερδεύουν και σε περιπτώσεις εξαιρετικά δύσκολο να προφερθούν όπως πραγματικά είναι. Θα πρέπει, ειδικά αν υποστηρίζετε την Daenerys Targaryen, να αναθεωρήσετε στο πώς προφέρεται ένα από τα προσωνύμιά της. 

Ενίοτε τη φωνάζουν "Mother of Dragons, Breaker of Chains, Stormborn κ.α. όμως το πιο γνωστό της είναι το Khaleesi ή όπως οι περισσότεροι την προφέρουν "Καλίσι". Ο γλωσσολόγος και δημιουργός των φανταστικών γλωσσών που ακούγονται στα μήκη και τα πλάτη του Westeros, David Peterson, αποκάλυψε ότι προφέρουμε όλοι το Khaleesi εντελώς λανθασμένα.

Όπως δήλωσε σε ένα podcast:

"Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προφέρεται ka-lee-see (Κα-λί-σι) βάσει της ορθογραφίας. Οπότε, έπρεπε να αποφασίσω εάν θα αλλάξω την ορθογραφία της λέξης επειδή ξέρω πώς θα το προφέρει ο κόσμος ή θα τιμήσω την ορθογραφία της και θα προφέρεται διαφορετικά; Πήρα την δεύτερη απόφαση αλλά νομίζω ότι έκανα λάθος. 

Επομένως πώς προφέρεται πραγματικά το όνομα της "Danny" Targaryen σύμφωνα με τον δημιουργό της γλώσσας των Dothraki; Σύμφωνα με τα λόγια του προφέρεται σαν "Ha-lay-eh-see" όπου το "k" δεν προφέρεται -όπως οι περισσότεροι το ξέρουμε πλέον, ενώ το "χα" είναι εντονότερο, επομένως ακούγεται σαν "Χαλέισι". Καλύτερα όμως να ακούσετε πως την προφέρει σωστά ο κ. Peterson στον παρακάτω player και συγκεκριμένα στο 19:10.

Αν δεν ήσασταν ήδη μπερδεμένοι με το πώς να προφέρετε την Daenerys (Ντενέρις κοινώς), τώρα ξέρετε, αν και ομολογουμένως θα είναι γλωσσοδέτης για πολλούς.