Delhi Crime | Στο πρώτο trailer ζωντανεύει το χρονικό ενός εγκλήματος που ξεσήκωσε ολόκληρο έθνος

Και κατέστησε ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών
12 Μαρτίου 2019 20:04
Delhi Crime | Στο πρώτο trailer ζωντανεύει το χρονικό ενός εγκλήματος που ξεσήκωσε ολόκληρο έθνος

Το Netflix έθεσε σε κυκλοφορία επίσημο trailer για το επερχόμενο ινδικό αστυνομικό δράμα Delhi Crime του Richie Mehta τα δύο πρώτα επεισόδια του οποίου προβλήθηκαν φέτος τον Ιανουάριο στο Φεστιβάλ Sundance.

Η εν λόγω σειρά βασίζεται σε αληθινό γεγονός που σημειώθηκε στο Δελχί το 2012. Συγκεκριμένα εστιάζει στον βιασμό και τον άγριο ξυλοδαρμό μίας 23χρονης κοπέλας από έξι άνδρες που χτύπησαν βάναυσα και τον φίλο της, όπως επίσης και στο κύμα αγανάκτησης που εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ινδία όσον αφορά το ειδεχθές αυτό περιστατικό. Η νεαρή τελικά υπέκυψε στα τραύματά της έντεκα ημέρες μετά την επίθεση. Οι πολίτες αντέδρασαν και προχώρησαν σε εθνική διαμαρτυρία εναντίον της βίας των συμμοριών και την ελλιπή κρατική μέριμνα για την θέσπιση μέτρων προστασίας όσον αφορά την ασφάλεια των γυναικών. Η χώρα σύσσωμη απαίτησε να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και να συλληφθούν οι ένοχοι.

Στο σόου αυτό το οποίο αντλεί στοιχεία και από το αρχείο της εγκληματολογικής ομάδας που εργάστηκε στην υπόθεση αυτή, δίνεται έμφαση επίσης στον αμείλικτο αγώνα που ξεκίνησε η Varthika Chaturvedi (Shefali Shah), η αστυνόμος που ανέλαβε ως επικεφαλής της έρευνας στην προσπάθειά της να εντοπίσει τους δράστες. Και δεν θα σταματούσε μέχρι να τους οδηγήσει στην φυλακή.

Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων και οι Dugal, Adil Hussain, και ο Rajesh Tailang.

Καθήκοντα εξωτερικού παραγωγού εν προκειμένω επωμίστηκαν οι: Aaron Kaplan, Jeff Sagansky, Florence Sloan, Apoorva Bakshi, Pooja Kohli, Sanjay Bachani, John Penotti, Kilian Kerwin, David A. Stern και ο Michael Hogan.

Η πρεμιέρα για το Delhi Crime έχει δρομολογηθεί για τις 22 Μαρτίου του 2019 στο Netflix. Παρακάτω έπεται και το  σχετικό trailer: