Το prequel σόου του ‘Lord of The Rings’ μας καλώς ορίζει στην «Δεύτερη Εποχή» της Μέσης Γης

Ταξιδεύοντάς μας στο σημείο απ’ όπου άρχισε να προετοιμάζεται το έδαφος για την Τριλογία
08 Μαρτίου 2019 18:50
Το prequel σόου του ‘Lord of The Rings’ μας καλώς ορίζει στην «Δεύτερη Εποχή» της Μέσης Γης

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Entertainment Weekly, κυκλοφόρησε η είδηση ότι αποκαλύφθηκε ο χώρος και ο χρόνος όπου θα τοποθετούνται τα γεγονότα της prequel τηλεοπτικής ανθολογίας του Lord of The Rings που ετοιμάζει το Amazon.

Θα μεταφερθούμε μάλιστα πολλά πολλά χρόνια πριν από τα τεκταινόμενα της υπέρτατης Τριλογίας, και συγκεκριμένα στην «Δεύτερη Εποχή» της Μέσης Γης. Το διάσημο στούντιο φρόντισε να το καταστήσει σαφές μέσα από πρόσφατη ανακοίνωσή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, αναρτώντας έναν διαδραστικό χάρτη του κόσμου αυτού, κατάλληλα διαμορφωμένο βάσει των γραπτών του Πατέρα του Φανταστικού, J.R.R. Tolkien. Συνεπώς, η πιθανότητα το εν λόγω project να εστιάζει στην ζωή του νεαρού ‘Aragorn’ όπως συζητιόταν έντονα όλο αυτό το διάστημα, δεν επαληθεύεται εν προκειμένω.

Να σημειωθεί ότι όσον αφορά το πλαίσιο της πλοκής, η «Δεύτερη Εποχή των Χρόνων του Ηλίου» ή αλλιώς η λεγόμενη «Εποχή του Númenor» ήταν και τότε που το ‘Σχιστό Λαγκάδι’ και η πόλη των νάνων ‘Khazad-dûm’ (πριν καταληφθεί από τον δαίμονα ‘Balrog’ και μετονομαστεί σε ‘Moria’) άρχισαν να βρίσκονται στο απόγειο της ακμής τους, με την περίοδο αυτή να διαρκεί τουλάχιστον 3,441 χρόνια. Στο τέλος της έφτασε όταν ηττήθηκε ο σατανικός μάγος ‘Sauron’ (για θυμηθείτε λιγάκι τον πρόλογο της 1ης ταινίας του Peter Jackson!).

Η δε μυθική χαμένη πόλη του ‘Númenor’ που δόθηκε στους ανθρώπους ως δώρο από την αθάνατη φυλή των ‘Valar’ της Μέσης Γης, έδρευε σε ένα νησί στην Μεγάλη Θάλασσα, και καταστράφηκε χιλιάδες χρόνια πριν συναντηθούν οι ήρωες της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού.

Συνεπώς, η prequel σειρά Lord of The Rings με δημιουργούς τους JD Payne και Patrick McKay, θα επικεντρωθεί στο πώς ο ‘Sauron’ άρχισε να αυξάνει την δύναμή του, προχωρώντας κρυφά στην δημιουργία του Ενός Δαχτυλιδιού, πώς άνθρωποι και ξωτικά έδωσαν τα χέρια για να κατατροπώσουν την εν λόγω σκοτεινή οντότητα και να τιμήσουν την Τελευταία Συμμαχία.