Game of Thrones: Η μάχη του φινάλε που θα γράψει ιστορία ήταν απίστευτα εξαντλητική (φωτό)

Τα εξουθενωτικά γυρίσματα για το επεισόδιο-ορόσημο της 8ης σεζόν
04 Μαρτίου 2019 18:46
Game of Thrones: Η μάχη του φινάλε που θα γράψει ιστορία ήταν απίστευτα εξαντλητική (φωτό)

Ακόμη να κυκλοφορήσει ένα κανονικό εκτενές trailer για την 8η σεζόν του Game of Thrones και οι fans προσπαθούν να κατευνάσουν το hype τους με μερικά teasers και στιγμιότυπα. Μέσα από το ειδικό αφιέρωμα που δημοσίευσε το EW το cast μίλησε για την εμπειρία που είχε στα γυρίσματα της μεγαλύτερης μάχης που γυρίστηκε ποτέ στην ιστορία της τηλεόρασης -και μάλλον και του σινεμά. Ένα είναι σίγουρο: κανένας τους δεν πέρασε καλά. 

Ο σκηνοθέτης του επεισοδίου, Miguel Sapochnik, που μας έχει χαρίσει τα επεισόδια "Hardhome" και "Battle of the Bastards", μίλησε για την....μακριά νύχτα που έπρεπε να στήσουν στην εντέλεια και να επιμείνουν σε αντίξοες συνθήκες για πάνω από 11 εβδομάδες βραδινών γυρισμάτων. Κυριολεκτικά το πρόγραμμα των γυρισμάτων πήρε την ονομασία "The Long Night", κάτι το οποίο ξέρουμε πλέον ότι θα είναι το όνομα της prequel σειράς του Game of Thrones. 

Το "εξουθενωτική" είναι ιδιαίτερα συγκρατημένη λέξη για να περιγράψει αυτό που πέρασε η παραγωγή για ένα επεισόδιο που εργάστηκαν μέρα νύχτα πάνω από 750 άτομα για περίπου τρεις μήνες. Έπρεπε άλλωστε το σκηνικό να είναι όσο πιο πιστά βάρβαρο γίνεται και αυτό είχε αντίκτυπο στο ίδιο το cast. 

Η Maisie Williams που υποδύεται την Arya είπε: 

Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για το πόσο σωματικά εξαντλητικό θα είναι ως εμπειρία. Γινόταν κάθε νύχτα, ξανά και ξανά και δεν σταματούσε ποτέ. Δεν γίνεται να αρρωστήσεις, απαγορεύεται, και πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου επειδή μόνο εσύ μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα...Υπήρξαν στιγμές που απλά λυγίζεις σαν άνθρωπος και θες να κλάψεις. 

Μεταξύ άλλων τις φήμες που ήθελαν αυτό το επεισόδιο-ολόκληρη μάχη να διαρκεί περίπου 90 λεπτά επιβεβαιώσε η Williams. Το πόσο άσχημη εμπειρία ήταν γενικότερα αυτό το γύρισμα επιβεβαίωσε και ο Iain Glenn, που παίζει τον Ser Jorah Mormont:

Ήταν η πιο δυσάρεστη εμπειρία που είχα στο Thrones. Μια πραγματική δοκιμασία, πραγματικά άθλια. Κοιμόμασταν στις 7 το πρωί και ξυπνούσαμε το μεσημέρι και ήμασταν τόσο κομμάτια που δεν μπορείς να κάνεις πραγματικά τίποτα και ξανά από την αρχή. Δεν έχεις άλλη ζωή. Έχεις ένα μάτσο κατεστραμμένους ηθοποιούς, αλλά χωρίς να μπαίνει το method acting στη μέση, αυτό βγαίνει στον κόσμο του Thrones και κατ'επέκταση στο γυαλί. 

Ο Rory McCann που παίζει τον Hound συμφώνησε με τον συνάδελφό του λέγοντας:

Όλοι μας προσευχόμαστε να μην το περάσουμε αυτό ποτέ ξανά. 

Από την πλευρά του ο Liam Cunningham, κοινώς γνωστός ως Ser Davos Seaworth, εξύμνησε και τα στελέχη της παραγωγής:

Άκουσα ότι οι εργαζόμενοι της παραγωγής έπιαναν περίπου 40.000 βήματα την ημέρα στα smartbands τους. Αυτοί είναι οι ήρωες. 

Κυριολεκτικά δοκιμάστηκαν οι αντοχές της παραγωγής και των ηθοποιών, καθώς μια εκ των ηθοποιών από το βασικό cast -χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται- κατέρρευσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, με αποτέλεσμα να την περιθάλψουν οι γιατροί που βρίσκονταν στο πλατό. Ευτυχώς, την επόμενη μέρα ήταν καλά στην υγεία της και επέστρεψε στα καθήκοντά της. Μένει να δούμε πως αυτό θα μεταφραστεί στην οθόνη σε ένα επεισόδιο που αναμένεται να αφήσει εποχή. 

Το Game of Thrones Season 8 θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου 2019.