A Christmas Carol | Ο Stephen Knight μίλησε για την διασκευή του διάσημου μύθου του Dickens

Και την συνεργασία του με τον Tom Hardy και σε αυτό το project
22 Ιανουαρίου 2019 11:01
A Christmas Carol | Ο Stephen Knight μίλησε για την διασκευή του διάσημου μύθου του Dickens

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, o Stephen Knight μοιράστηκε ορισμένες λεπτομέρειες για την τηλεοπτική μεταφορά της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» που έχει αναλάβει, ενώνοντας ξανά τις δυνάμεις του με τον Tom Hardy που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ αλλά θα λειτουργήσει και ως εξωτερικός παραγωγός.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του μέσα στα πλαίσια προώθησης της νέας σκηνοθετικής του δουλειάς, Serenity, o Knight συζήτησε για το εν λόγω project που προορίζεται για την μικρή οθόνη, μέσω του οποίου θα ξαναζωντανέψει μία από τις πιο αγαπημένες νουβέλες του περίφημου Άγγλου συγγραφέα Charles Dickens.

Οι επαγγελματικοί δρόμοι λοιπόν, των δύο ανδρών μετά το υποβλητικό σκοτεινό δράμα περιόδου Taboo, διασταυρώνονται και πάλι με το παραμύθι του διάσημου λογοτέχνη να παίρνει το πράσινο φως για μία ατμοσφαιρική τριών επεισοδίων παραγωγή του BBC One.

Ο ίδιος ο Knight επιβεβαίωσε ότι έχει σχεδόν ολοκληρώσει το σενάριο και είναι πανέτοιμοι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα για την μίνι σειρά ώστε να μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία στα τέλη του 2019. Πρόσθεσε ότι θέλει να καταπιαστεί με ανάλογο τρόπο και με άλλα έργα του Dickens:

«Όλα μαζί τα επεισόδια θα είναι τρεις ώρες. Έτσι θα γίνει βάσει σεναρίου. Σχεδιάζουμε να το γυρίσουμε φέτος και ευελπιστούμε  να το βγάλουμε στην τηλεόραση τα Χριστούγεννα. Είναι μία συμπαραγωγή του BBC αλλά και μίας αμερικανικής εταιρείας το όνομα της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Αυτό που έχω κατά νου να κάνω είναι να διασκευάσω πέντε βιβλία του Dickens books, την ‘Χριστουγεννιάτικη Ιστορία’ συν τέσσερα ακόμη. Και να το κάνω σε μία περίοδο έξι ή επτά χρόνων, έχοντας ένα ρεπερτόριο ηθοποιών. Νομίζω θα βρούμε τους καλύτερους στον κόσμο για να λάβουν μέρος, το ελπίζω δηλαδή, αφού οι χαρακτήρες του Dickens ήταν υπέροχοι.  Όπως ακριβώς στον  ‘[David] Copperfield’, στον ‘Oliver Twist’ και στις ‘Μεγάλες Προσδοκίες’, και να τους πλάσω κάπως πιο μοντέρνα. Όχι τόσο όπως στο ‘Taboo’, άλλα κάπως έτσι».

Ανυπομονούμε οπότε για την στιγμή που ο Ebenezer Scrooge θα ξεπηδήσει από τις σελίδες του κλασικού μυθιστορήματος που εκδόθηκε το 1843 χάρη στην επιτυχημένη ομάδα συντελεστών του Locke, του Peaky Blinders και του Taboo.

Πίσω από την παραγωγή του A Christmas Carol θα είναι ο ίδιος ο Knight, και οι εταιρίες Hardy Son & Baker, και Scott Free.