Το Netflix ανεβάζει τις τιμές όλων των συνδρομητικών πακέτων

Προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ αλλά θα υπάρξει αύξηση και για την Ελλάδα;
16 Ιανουαρίου 2019 16:30
Το Netflix ανεβάζει τις τιμές όλων των συνδρομητικών πακέτων

Σε μια απότομη αύξηση τιμής των συνδρομητικών πακέτων του προχώρησε το Netflix στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και σε πολλές ακόμη χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Deadline η αύξηση στα πακέτα της υπηρεσίας είναι της τάξης του 18% από το 13%, όντας η μεγαλύτερη άνοδος τιμής από τότε που λανσαρίστηκε. 

Επί της ουσίας καθένα από τα τρία επίσημα πακέτα που προσφέρει το Netflix ανεβάζει την τιμή του, επομένως το πακέτο των $8 πηγαίνει στα $9, το HD πακέτο (2 οθόνες) από τα $11 στα $12 και το Ultra HD 4K (4 οθόνες) πακέτο από τα $14 στα $16. Η νέες τιμές θα είναι διαθέσιμες ήδη για τους νέους πελάτες και για τους υφιστάμενους πελάτες θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. 

Το εάν και κατά πόσο θα επηρεαστούν οι τιμές των συνδρομητικών πακέτων στην Ελλάδα δεν ξεκαθαρίστηκε πλήρως, ωστόσο υπήρξε δήλωση εκπροσώπου του Netflix, η οποία ανέφερε: 

Οι αυξήσεις των τιμών είναι συγκεκριμένες για κάθε χώρα. Επομένως, η αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ δεν επηρεάζει τις τιμές που ισχύουν για την Ελλάδα αλλά ούτε και υποδεικνύει αλλαγή σε αυτές.

Η άνοδος στον τιμοκατάλογο του Netflix θα ενισχύσει την αποπληρωμή των τεράστιων επενδύσεων που έχει κάνει για να εξασφαλίσει το Original περιεχόμενό του και να παραμείνει στην κορυφή του ανταγωνισμού έναντι των Amazon, Hulu και της Disney. Ενδεικτικά, οι επενδύσεις του Netflix ξεπέρασαν τα $12 δισεκατομμύρια για το 2018, ωστόσο έχει προχωρήσει σε μεγάλα δάνεια για να το καταφέρει αυτό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα όρια της υπερχρέωσης. Ευελπιστεί, όμως, με την πρόοδο των επενδύσεων του και την τεράστια άνοδο στους συνδρομητές του (πάνω από 137 εκ. παγκοσμίως) να τα ξεπληρώσει.

Παρά τη γκρίνια που ακούγεται από τους συνδρομητές του, η Wall Street υποδέχτηκε ευχάριστα την κίνηση αυτή ανεβάζοντας τις μετοχές της εταιρίας κατά 6.5%.