Η ιστορία του βιβλίου ‘Shadow and Bone’ θα ζωντανέψει στην μικρή οθόνη

Με το Netflix να δίνει το πράσινο φως για την διασκευή της
11 Ιανουαρίου 2019 17:58
Η ιστορία του βιβλίου ‘Shadow and Bone’ θα ζωντανέψει στην μικρή οθόνη

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η πόρτα ενός ακόμη μαγικού σύμπαντος, αυτήν του Shadow and Bone ανοίγει στο Netflix που προχωράει στην τηλεοπτική μεταφορά του πρώτου ομώνυμου μυθιστορήματος φαντασίας από την τριλογία Grisha της Αμερικανίδας συγγραφέως Leigh Bardugo.

Το βιβλίο αυτό το 2012 έγινε best-seller πουλώντας διεθνώς πάνω από 2.5 εκατ. αντίτυπα γραμμένα στα αγγλικά, ενώ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 38 γλώσσες σε ολόκληρο τον κόσμο.

H υπόθεση του εν λόγω εγχειρήματος διαδραματίζεται στην γη του βασιλείου Ravka, όπου μία κοπέλα εν ονόματι ‘Alina Starkov’ θα βρεθεί από την μια στιγμή στην άλλη σε μία τρομακτική περιπέτεια. Εκείνος ο τόπος χωρίζεται από ένα σκοτεινό σύνορο, μία αφιλόξενη ζώνη όπου επικρατεί το απόλυτο κακό με κάθε λογής τερατώδη πλάσματα να κρύβονται εντός της, επιτιθέμενα σε ανθρώπους και των δύο μεριών. Όταν η νεαρή γυναίκα ανακαλύψει ότι διαθέτει το μαγικό χάρισμα που μπορεί να βοηθήσει στο να ενωθούν και πάλι οι δύο περιοχές, αρχίζουν να έρχονται στο προσκήνιο αμείλικτοι αντίπαλοι οι οποίοι κινούν τα νήματα για έναν καταστροφικό πόλεμο με σκοπό την πλήρη κυριαρχία τους. Η ηρωίδα καλείται να ξεχωρίσει εχθρούς από φίλους και να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο για να κερδίσει την μάχη που πλησιάζει.

Ως δημιουργός αναλαμβάνει ο Eric Heisserer, γνωστός για την πιο πρόσφατη δουλειά του ως σεναριογράφος στο μεταποκαλυπτικό θρίλερ Bird Box, αλλά και για την συμμετοχή του στο φιλμ τρόμου Lights Out (2016) και στο υποψήφιο για Όσκαρ, sci-fi δράμα Arrival. Μεταξύ άλλων, επωμίζεται και καθήκοντα εξωτερικού παραγωγού για το project μαζί με τον Shawn Levy (Stranger Things).

Το Shadow and Bone που ετοιμάζει η streaming υπηρεσία του Netflix θα απαρτίζεται από οκτώ επεισόδια συνολικά.