Το μεγαλόπνοο σχέδιο του Netflix που θα προκαλέσει πανικό στους ανταγωνιστές του

Έχει ως στόχο να κυκλοφορεί 90 ταινίες ετησίως
20 Δεκεμβρίου 2018 10:08
Το μεγαλόπνοο σχέδιο του Netflix που θα προκαλέσει πανικό στους ανταγωνιστές του

Τον τελευταίο καιρό το Netflix έχει δεχθεί αρνητική κριτική αλλά και τη δυσφορία των συνδρομητών του, με τα όσα συμβαίνουν με τις σειρές της Marvel, οι οποίες σιγά-σιγά θα εξαφανίζονται από την υπηρεσία εξαιτίας του λανσαρίσματος του μεγάλου του αντιπάλου, που ακούει στο όνομα Disney Plus. Ωστόσο, το Netflix έχει πρόγραμμα, καθώς τα σχέδια που ετοιμάζει για να απαντήσει στον σκληρό ανταγωνισμό που θα συναντήσει στο εγγύς μέλλον είναι μεγαλόπνοα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του New York Times, το Netflix θέλει να κυκλοφορεί -κρατηθείτε- 90 ταινίες τον χρόνο με budget που θα ξεπερνόυν τα $200 εκατομμύρια σε αρκετές περιπτώσεις. Τις επιθετικές προθέσεις του streaming γίγαντα στον χώρο των ταινιών επιβεβαιώσε ο επικεφαλής των Original ταινιών, Scott Stuber. 

Τα πλάνα του Stubber, όπως τα μεταφέρει το δημοσίευμα αναφέρουν τα εξής:

Οι κινήσεις του κ. Stuber θα προμηθεύσουν με 55 πρωτότυπες ταινίες το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων κάποων των οποίων το budget θα αγγίζει τα $200 εκατομμύρια. Προσθέστε και τα ντοκιμαντέρ και τις animated ταινίες, που χειρίζονται διαφορετικά τμήματα και ο αριθμός των ετήσιων ταινιών που θα βγάζει το Netflix σκαρφαλώνει περίπου στις 90. Συγκριτικά, η Universal, ένα από τα μεγαλύτερα και διασημότερα στούντιο του Χόλιγουντ κυκλοφορεί μετά βίας 30 ταινίες το χρόνο. 

Το 2018 ήταν μια πολύ γεμάτη χρονιά για τον Original κατάλογο του Netflix, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες που βομβαρδίζει με μεγάλες κυκλοφορίες όπως το The Ballad of Buster Scruggs των αδελφών Coen, το Outlaw King του David McKenzie και το ROMA του Alfonso Cuaron. Φαίνεται πως και το 2019 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά για τους συνδρομητές του, όσο και οι ανταγωνιστές του, όπως τα Hulu, Amazon Prime Video και σύντομα το Disney+ θα ανεβάζουν επίσης στροφές.

Tags: