Τα Φιλαράκια: "Μάχη" μεταξύ καναλιών και streaming υπηρεσιών για το ποιος θα τα φιλοξενεί

Με επτά δίκτυα να κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα το φιλοξενήσει
06 Δεκεμβρίου 2018 16:35
Τα Φιλαράκια:

Έχουν περάσει δέκα τέσσερα χρόνια αφότου ολοκληρώθηκε η κωμική σειρά Φιλαράκια η οποία αναδείχθηκε σε μία από τις πιο αγαπημένες παραγωγές της αμερικανικής τηλεόρασης κερδίζοντας όμως και την συμπάθεια ενός ευρύτερου κοινού ανά τον κόσμο. Το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα ακόμη σε επαναλήψεις της σημειώνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης σίγουρα είναι ένα από τα στοιχεία που το επιβεβαιώνουν.

Προφανώς κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να περάσει απαρατήρητο ειδικά από μεγάλα δίκτυα όπως το Netflix το οποίο επιδιώκει να κλείσει πανάκριβη συμφωνία προκειμένου να εξασφαλίσει ότι το διάσημο αυτό σόου στο προσεχές μέλλον θα προβάλλεται στην πλατφόρμα του. Όπως υπογράμμισε και ο Edmund Lee της New York Times, η εν λόγω streaming υπηρεσία προσφέρει ένα παχυλό ποσό που αγγίζει περίπου τα $100 εκατ. προκειμένου να το επιτύχει αυτό.

Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές λεπτομέρειες που δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς όσον αφορά το όλο ζήτημα. Αφενός η WarnerMedia στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα από τα Φιλαράκια, πιθανότατα να θελήσει να φέρει την σειρά στην δική της πλατφόρμα που πρόκειται να εγκαινιάσει παρότι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  ο Joe Flint της Wall Street Journal έχει έρθει σε συζητήσεις με τους υπεύθυνους του Netflix που επιδιώκουν να δείξουν και τις δέκα σεζόν μέσα στο 2019. Δεν είναι δηλαδή βέβαιο το εάν η WarnerMedia θα δεχτεί να μοιραστεί ή να διατηρήσει εξ’ ολοκλήρου τα παραπάνω δικαιώματα.

 

Εντούτοις, σημαντικός διεκδικητής δεν είναι αποκλειστικά το Netflix, εφόσον το Hulu, η Disney, το Fox, το NBCU και η Apple ανταγωνίζονται για το ποιος θα καταφέρει τελικά να βγει νικητής σε αυτή την περίπτωση.

Προς το παρόν η συγκεκριμένη συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί, με διάφορα σενάρια να ανακύπτουν σε όλο αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων για τα Φιλαράκια.