The Innocent Man trailer: H νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix εμπνέεται από αληθινά εγκλήματα

Και φέρνει στο φως δύο σκοτεινές, ανεξιχνίαστες υποθέσεις
04 Δεκεμβρίου 2018 16:13
The Innocent Man trailer: H νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix εμπνέεται από αληθινά εγκλήματα

Κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο trailer για το The Innocent Man, την επερχόμενη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, βασισμένη στο επιτυχημένο μυθιστόρημα The Innocent Man: Murder and Injustice in a Small Town του John Grisham.

Ως δημιουργός εν προκειμένω αναλαμβάνει ο Clay Tweel (Finders Keepers, Gleason, Out of Omaha), με το εν λόγω project να εστιάζει σε δύο φρικιαστικούς φόνους που συντάραξαν την μικρή πόλη Ada, της Oklahoma την δεκαετία του ’80 και στα γεγονότα που ακολούθησαν. Το τηλεοπτικό αυτό εγχείρημα μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αρχειακό υλικό, με φωτογραφίες, βίντεο και συνεντεύξεις από τους συγγενείς και φίλους των θυμάτων, από κατοίκους της περιοχής, δικηγόρους, δημοσιογράφους και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου, ο Grisham, κάνει επίσης την εμφάνισή του εδώ μαζί και με τον συνήγορο Barry Scheck που βρίσκεται από κοινού με τον Clay Tweel πίσω από την σκηνοθεσία.

Με βάση και συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, ο Grisham δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το ντοκιμαντέρ ‘The Innocent Man’ είναι καθηλωτικό, συναρπαστικό και, εν τέλει εξίσου σοκαριστικό με το βιβλίο. Αν και γνωρίζω την ιστορία καλά, ανυπομονώ να την παρακολουθήσω ξανά».

Ο Tweel συμπλήρωσε από πλευράς του επίσης: «Ως σκηνοθέτης, συχνά βρίσκω ότι οι καλύτερες ιστορίες είναι αυτές που λέμε σε εμάς τους ίδιους, αλλά αυτό που με εξέπληξε ήταν ο βαθμός στον οποίο αυτήν η ιδέα διεισδύει στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης. Επανεξετάζοντας αυτές τις παλιές περιπτώσεις ελπίζω οι θεατές να εντοπίσουν τις σχετικές προκαταλήψεις που παρεμβλήθηκαν, ακόμη και τις δικές τους». Πίσω από την παραγωγή βρίσκονται οι Maura Anderson και Shannon Riggs.

Το The Innocent Man αναμένεται να κάνει ποδαρικό στην streaming πλατφόρμα του Netflix στις 14 Δεκεμβρίου του 2018.