Κόβεται και το Daredevil από το Netflix

Δεν θα υπάρξει 4η σεζόν στην streaming υπηρεσία
30 Νοεμβρίου 2018 02:40
Κόβεται και το Daredevil από το Netflix

Σε μια ξαφνική ανακοίνωση το Netflix, γνωστοποίησε ότι "κόβει" το Daredevil μετά από τρεις σεζόν, με την τελευταία να έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Οκτώβριο. Φαίνεται πως ο πέλεκυς συνεχίζει να πέφτει από τη Marvel στις σειρές που ανέπτυσσε μαζί με το Netflix και το επόμενο θύμα μετά τα Iron Fist και Luke Cage είναι ο "Διάβολος του Hell's Kitchen". 

Στην ανακοίνωση της η streaming υπηρεσία δήλωσε:

Το Marvel's Daredevil δεν θα επιστρέψει για 4η σεζόν στο Netflix. Είμαστε τρομερά περήφανοι για την πρόσφατη και τελευταία σεζόν της σειράς και παρόλο που αυτό είναι επίπονο για τους fans, νιώθουμε πως είναι καλύτερα να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο όσο βρίσκεται ψηλά. Είμαστε ευγνώμονες για τους συνεργάτες μας στην Marvel, τον showrunner Erik Oleson, τους σεναριογράφους, την παραγωγή και το απίθανο cast, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Daredevil, Charlie Cox, και είμαστε ευγνώμονες που οι fans μας υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση σε σχέση με τις άλλες κοφτές ανακοινώσεις του Netflix είναι πως αφήνει εμμέσως πλην σαφώς ανοικτό το ενδεχόμενο για μια επιστροφή του Daredevil στην streaming υπηρεσία της Disney:

Παρά το γεγονός ότι η σειρά στο Netflix τελείωσε, οι τρεις υπάρχουσες σεζόν θα παραμείνουν στην υπηρεσία για αρκετά χρόνια ακόμη, ενώ ο χαρακτήρας του Daredevil θα συνεχίζει να ζει σε μελλοντικά projects για τη Marvel. 

Τι σημαίνει αυτό; Δύο είναι τα πιθανά σενάρια, πρώτον, να γίνει κάποια guest εμφάνιση είτε στο Jessica Jones είτε στο Punisher -πιο λογικό σενάριο, και δεύτερον, να υπάρξει νέα σειρά Daredevil στο Disney+. Ένα είναι το σίγουρο από όλα αυτά: η Marvel τραβάει με συνοπτικές διαδικασίες τα καλώδια σε ότι συνεργασίες έχει με το Netflix, ενόψει του λανσαρίσματος του Disney+, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού το Netflix όσον αφορά το κομμάτι αυτό. Φαίνεται πως η εποχή του Marvel TV στο Netflix ρίχνει αυλαία παράλληλα με τον ερχομό του μεγάλου αντιπάλου. 

Οι πηγές του Deadline λένε πως οι ήδη προγραμματισμένες νέες σεζόν των Jessica Jones και The Punisher θα βγουν στον αέρα κανονικά στο Netflix.