Lord of the Rings series: Ο Viggo Mortensen δίνει μια φιλική συμβουλή στον διάδοχο του

Και συγκεκριμένα στο άτομο που θα υποδυθεί τον νεαρό ‘Aragorn’
08 Νοεμβρίου 2018 18:58
Lord of the Rings series: Ο Viggo Mortensen δίνει μια φιλική συμβουλή στον διάδοχο του

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Viggo Mortensen θέλησε πρόσφατα να προσφέρει μία συμβουλή στον άνθρωπο που θα ενσαρκώσει την νεότερη εκδοχή του ‘Aragorn’ στην σειρά Lord of the Rings που ετοιμάζει το Amazon με δημιουργούς τους JD Payne και Patrick McKay.

Έχοντας περάσει κιόλας δεκαεπτά χρόνια από τότε που βγήκε στην μεγάλη οθόνη το 1ο μέρος της κινηματογραφικής τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Peter Jackson και μέσα από το οποίο ο Mortensen ανέλαβε τον ρόλο που αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα του και του χάρισε διεθνή καταξίωση. Πλέον σήμερα στην εν λόγω τηλεοπτική υπερπαραγωγή του Amazon θα επιστρατευτεί κάποιος άλλος που θα ερμηνεύσει την παραπάνω φιγούρα, ενώ ούτε ο Jackson θα αναμειχθεί με κάποιον τρόπο με το επερχόμενο σόου.

Σε πρόσφατη λοιπόν συνέντευξή του στο Collider, ο Mortensen μέσα στα πλαίσια προώθησης του Green Book, της νέας ταινίας όπου πρωταγωνιστεί, τον ρώτησαν τι θα συμβούλευε σ’ εκείνον που θα τον διαδεχτεί στην θέση του ηρωικού “Φύλακα της Μέσης Γης”:

«Θα του έλεγα όχι απλά να διαβάσει τα βιβλία πολύ σχολαστικά, ξέρεις, αυτά τα τεράστια βιβλία του ‘Άρχοντα των Δαχτυλιδιών’, αλλά θα μπορούσε να διαβάσει μερικά έργα της Σκανδιναβικής λογοτεχνίας. Παίρνεις κάποιες ιδέες από πού πήρε ο Tolkien τις πληροφορίες του. Όπως το  ‘Sigurd ο Σφαγέας των Δράκων’, και το έπος ‘Volsunga’. Ας διαβάσει αυτά.

Και συνέχισε λέγοντας:

Το ‘Lord of the Rings’ ήταν η περίπτωση όπου αντικαθιστούσα έναν ηθοποιό και είχαν ξεκινήσει ήδη τα γυρίσματα, και όχι μόνο αυτό αλλά έκαναν πρόβες επί μήνες και μάθαιναν όλες αυτές τις δεξιότητες που χρειαζόταν να έχουν γι’ αυτές τις ταινίες- γλωσσικές ικανότητες, την γλώσσα των ξωτικών, ξιφασκία, ιππασία, και όλα αυτά τα πράγματα. Και είχα φρικάρει κάπως όταν είπα τελικά το ‘ναι’ και ότι ‘ανεβαίνω στο αεροπλάνο', σε μία πτήση 13 ωρών. Τότε βλέπω λοιπόν, το βιβλίο το οποίο δεν το είχα διαβάσει ποτέ. Με το που άρχισα να το κοιτάζω είπα: “Κάτι υπάρχει εδώ”.

Πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί να σε τραβήξει. Εξάλλου είχα διαβάσει και μου είχαν διηγηθεί όταν ήμουν παιδί ιστορίες για τους Vikings και την σκανδιναβική μυθολογία. Μου ήταν κάτι οικείο, αλλά και πάλι, ξέρεις… Ευτυχώς όταν άρχισα να κάνω το γύρισμα υπήρχε και η αναπαράσταση όχι μονάχα διάλογοι. Οπότε έπρεπε πρώτα να μεσολαβήσει για παράδειγμα μία ξιφομαχία, ώστε να μπω  στο πετσί του ρόλου μου πριν ξεκινήσω ουσιαστικά να μιλάω. Δεν ήταν τέλειο, αλλά φαινόταν. Του γιου μου του άρεσε πολύ να το κάνω αυτό, και ήταν 11 χρονών τότε και όλο αυτό με παρακινούσε να το φτάσω στα άκρα και να πω “Ναι! Εντάξει!”. Προφανώς και χαίρομαι που τα κατάφερα. Άνοιξε πολλές πόρτες για ‘μένα και περάσαμε πολύ ωραία καθώς κάναμε αυτά τα τρία φιλμ. Αλλά δεν μπορεί να ήταν ό,τι πιο τέλειο. Ενίοτε χρειάστηκε να πω ‘όχι’ επειδή φοβόμουν ότι δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ όπως έπρεπε σε αυτό».

Εσείς, ποιος θα θέλατε να υποδυθεί τον νεαρό Aragorn; Έχετε κάποιον στο νου σας; Πείτε μας στα σχόλια.