Σε μπελάδες η "Sabrina" με Σατανιστές για την αντιγραφή του αγάλματος στη σειρά

Απειλούν με νομική δίωξη ενάντια στο Netflix
01 Νοεμβρίου 2018 14:38
Σε μπελάδες η

Το τηλεοπτικό σκοτεινό reboot της Μάγισσας Σαμπρίνας από καρτούν σε live-action σειρά φαίνεται πως απέκτησε ήδη το δικό του φανατικό κοινό, όντας άλλωστε μέσα στο ίδιο σύμπαν με το Riverdale του CW. Η σειρά ασχολείται λοιπόν με μάγισσες, δαίμονες και σατανικές οργανώσεις, η μία εξ αυτών κιόλας παίζει σημαντικό ρόλο στην πλοκή της και ονομάζεται Church of Night, η οποία αποτελείται από μάγους και μάγισσες που αφιερώνουν τους εαυτούς τους στις διαταγές του Dark Lord, δηλαδή του Σατανά. 

Το σκοτεινό ύφος του The Chilling Adventures of Sabrina σε συνδυασμό με το μαύρο απενοχοποιημένο χιούμορ του δεν άρεσε σε όλους και συγκεκριμένα στα μέλη μιας πραγματικής σατανικής θρησκείας. Όπως μεταφέρει το The Wrap, το Satanic Temple (Ο Ναός του Σατανά) και ο ιδρυτής του, Lucien Greaves, ισχυρίζεται ότι η σειρά μιμείται το άγαλμα του Σατανά του οποίου η θρησκευτική οργάνωση κατέχει το αυθεντικό σχεδιασμό. Ουσιαστικά κατηγορούν τη σειρά του Netflix για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που αφορούν το άγαλμα του Σατανά (Baphomet) και πως αντέγραψε το ομοίωμα του. 

Οι κατηγορίες του κ. Greaves δεν σταματούν εκεί καθώς αναφέρει ότι το σόου παίζει με το θέμα της "εξάπλωσης του σατανισμού"και του "σατανικού πανικού" αντί να προσπαθήσει να καταλάβει τους πραγματικούς σατανιστές και αυτά που πρεσβεύουν. Και αυτό διότι στη σειρά του Netflix, η Σαμπρίνα αποκτά τις δυνάμεις της από τον Σατανά, αλλά μετά τον βλέπει ως εχθρική φιγούρα και ορκίζεται να παλέψει εναντίον του. 

Το Satanic Temple απειλεί να λάβει νομικά μέτρα για την "ιδιοποίηση", όπως αναφέρει, του μνημείου του, το οποίο απεικονίζεται πολλές φορές στη σειρά αφού δεσπόζει μπροστά από το σχολείο μαγισσών που φοιτά η Σαμπρίνα. 

Η παραγωγή της σειράς έχει ήδη λάβει επιστολή από τον Ναό του Σατανά ενημερώνοντας τους "ότι παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα τους, με τη απεικόνιση του αγάλματος ως μιας φιγούρας που αντιπροσωπεύει μια καννιβαλιστική αίρεση." Να ξεκαθαρίσουμε ότι το Temple of Satan δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία του Σατανά (Church of Satan), η οποία τους θεωρεί ως "μη Σατανιστές" και αποκαλεί την οργάνωση του Greaves ως ένα "σατυρικό/ ακτιβιστικό γκρουπ με σατανική βιτρίνα που αποζητά την προσοχή των media". 

Το Netflix από τη πλευρά του δεν έχει σχολιάσει το γεγονός και μέχρι την ώρα της γραφής του άρθρου δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση.