Το Netflix "κόβει" και το Luke Cage λίγες μέρες μετά το Iron Fist

Το "snap" αλά Thanos της streaming υπηρεσίας
21 Οκτωβρίου 2018 15:44
Το Netflix

Δεν πέρασαν μερικές μέρες από την εντελώς ξαφνική διακοπή του Iron Fist από το Netflix, το οποίο είχε προ ολίγων εβδομάδων προβάλλει την 2η σεζόν, που κατά πολλούς ήταν βελτιωμένη, και τώρα ακολουθεί μια ακόμη. Σε κοινή δήλωση που έκαναν το Netflix και η Marvel γνωστοποίησαν πως το Luke Cage διακόπτεται και αυτό ύστερα από δύο σεζόν: 

Δυστυχώς, το Marvel's Luke Cage δεν θα επιστρέψει για τρίτη σεζόν. Όλοι στο Marvel Television και το Netflix είμαστε ευγνώμονες για την αφοσίωση του showrunner, των σεναριογράφων, του cast και της παραγωγής που ζωντάνεψαν τον Ήρωα του Χάρλεμ στη μικρή οθόνη, αλλά και όλους τους fans που υποστήριξαν τη σειρά. 

Σύμφωνα με πηγές του THR, λέγεται ότι η ακύρωση του σόου πάρθηκε εξαιτίας των δημιουργικών διαφορών και την ανικανότητα να έρθουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές για τον 3ο κύκλο του Luke Cage. Σαν άλλος Thanos, λοιπόν, το Netflix κάνει "snap" και μειώνει στο μισό τις σειρές του, αφού πλέον του μένουν τα Daredevil (ο 3ος κύκλος έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου), η Jessica Jones (ανανεώθηκε για 3η σεζόν τον Απρίλιο) και το The Punisher, του οποίου η 2η σεζόν αναμένεται μέσα στο 2019. Το The Defenders αποτελεί εξαίρεση μιας και θεωρείται μίνι σειρά και υπήρχαν λιγοστές έως καθόλου πιθανότητες να επιστρέψει. 

O showrunner της σειράς ανήρτησε το δικό του μήνυμα στο Twitter σχετικά με την διακοπή του Luke Cage, ενώ και ο επίσημος λογαριασμός του show έκανε το ίδιο: 

 

Ίσως, τελικά, οι καθησυχαστικές δηλώσεις του Ted Sarandos να είναι απλά σκόνη στα μάτια των fans και η Marvel -με τις εντολές της Disney- να μαζεύει σιγά-σιγά το "μαγαζάκι" της από την γωνιά του Netflix, το οποίο θα είναι σε λίγο καιρό ο εν δυνάμει ανταγωνιστής της δικής της συνδρομητικής της υπηρεσίας. Με το λανσάρισμα της υπηρεσίας της Disney, άλλωστε, είναι εδώ και καιρό γνωστό πως όλες οι ταινίες της Marvel θα αφαιρεθούν από τον κατάλογο του Netflix. 

Μένει να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο κεφάλαιο που θα γραφτεί στις σχέσεις μεταξύ Marvel και Netflix.