Netflix: Επενδύει στο δικό του τεράστιο στούντιο παραγωγής

Πατάει πιο γερά στα πόδια της η συνδρομητική υπηρεσία
13 Οκτωβρίου 2018 13:33
Netflix: Επενδύει στο δικό του τεράστιο στούντιο παραγωγής

Τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύει το Netflix προφανώς και ξέρει να τα διαχειρίζεται καλά, όχι μόνο για να αποκτά original περιεχόμενο αλλά και να το υποστηρίζει με δικούς του τρόπους. Για αυτό και ανακοίνωσε την απόκτηση των ABQ Studios στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού. Έχοντας υπό την ιδιοκτησία του αυτό το τεράστιο στούντιο παραγωγής στοχεύει να φέρει πάνω από $1 δισεκατομμύρια σε παραγωγές για λογαριασμό της πολιτείας, μέσα σε ορίζοντα δεκαετίας. 

Το Λος Άντζελες είναι ως γνωστόν η "Μέκκα" παραγωγής ταινιών και σειρών, αλλά τα στούντιο και οι εταιρίες παραγωγής συνηθίζουν να ταξιδεύουν σε διάφορες άλλες περιοχές για να γυρίσουν, κάτι που συμβαίνει εδώ και χρόνια. Θα έχετε δει πως μερικές από τις αγαπημένες σειρές σας όπως τα Breaking Bad, το Godless του Netflix ή το The Walking Dead γυρίζονται στο Νέο Μεξικό και την Τζόρτζια των ΗΠΑ. Ο λόγος που μετακομίζουν εκεί είναι γιατί οι πολιτείες προσφέρουν φοροαπαλλαγές και διάφορα οικονομικά κίνητρα ώστε να προσελκύουν εταιρίες παραγωγής. 

Δεν πρόκειται για ένα απλό στούντιο καθώς τα ABQ Studios είναι εξοπλισμένα με εννιά stages που απλώνονται σε έκταση 15.000 τ.μ. και έχουν φιλοξενήσει αρκετές μεγάλες παραγωγές όπως τα Logan, Preacher, Better Call Saul ακόμη και το πρώτο Avengers. Έτσι, αυτή η επένδυση θα βοηθήσει το Netflix στο να γίνει πιο αποδοτικό και ευέλικτο με την παραγωγή του Original προγράμματος του, ιδιαίτερα όταν λέγεται ότι μέσα στο 2018 θα ξοδέψει περί τα $8 δις δολάρια σε δικό του περιεχόμενο.