The Walking Dead: Βουτιά στην τηλεθέαση της πρεμιέρας της 9ης σεζόν σε σχέση με πέρυσι

Έκανε τη δεύτερη χειρότερη πρεμιέρα στην ιστορία του σόου 
10 Οκτωβρίου 2018 07:38
The Walking Dead: Βουτιά στην τηλεθέαση της πρεμιέρας της 9ης σεζόν σε σχέση με πέρυσι

Το The Walking Dead παρά τον όλο ντόρο που δημιούργησε όλον αυτόν τον καιρό για την νέα του σεζόν δεν κατάφερε, στην πρεμιέρα της 9ης σεζόν, να αποδώσει τα αναμενόμενα για το AMC, με τα νούμερα του να σημειώνουν μεγάλη πτώση. Συγκεκριμένα, η τηλεθέαση του πρώτου επεισοδίου του 9ου κύκλου, που προβλήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, σημείωσε βουτιά κατά 47% σε σχέση με την πρεμιέρα του 8ου κύκλου τον οποίο παρακολούθησαν παραπάνω από 11. εκ. τηλεθεατές, έναντι μόλις 6 εκ. τηλεθεατών.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη πρεμιέρα του δημοφιλέστατου σόου του AMC. Και αυτό διότι στην πρώτη θέση βρίσκεται ο πιλότος της σειράς πίσω στο μακρινό 2010 που άνοιξε με 5.35 εκατομμύρια τηλεθεατές. Σε σύγκριση με το φινάλε της Season 8, το επεισόδιο "A New Beginning" σημείωσε πτώση 23% στη συνολική τηλεθέαση. 

 Ωστόσο, ένας ακόμη παράγοντας έπαιξε ρόλο -πιθανότατα- σε αυτή την τόσο μεγάλη πτώση στην τηλεθέαση. Τo AMC έδωσε αυτή τη φορά την ευκαιρία στους fans του TWD να εγγραφούν στην συνδρομητική υπηρεσία του ($4.99/μήνα) για να παρακολουθήσουν μια ολόκληρη μέρα νωρίτερα και χωρίς διαφημίσεις το S09E01, οπότε μια σημαντική μερίδα του κοινού -ιδιαίτερα οι hardcore fans- προτίμησαν αυτή την οδό. 

Μένει να δούμε στην πορεία της 9ης σεζόν πώς θα τα πάει στα νούμερα, καθώς ακόμη έχουμε να δούμε δύο μεγάλες αποχωρήσεις των πρωταγωνιστών (Βλ. Rick και Maggie) και πώς θα μεταφερθούν επί της οθόνης, συν το soft reboot που θα συμβεί.