To Netflix "καταβροχθίζει" το διαδίκτυο και ξεπερνάει το YouTube

Νέα έκθεση αποκαλύπτει τον όγκο δεδομένων που καταναλώνεται
06 Οκτωβρίου 2018 18:03
To Netflix

 Μια νέα έρευνα της εταιρίας Sandvine αποκαλύπτει την τεράστια κίνηση δεδομένων που καταναλώνουν οι streaming υπηρεσίες παγκοσμίως. Πρώτο και πιο πεινασμένο είναι το Netflix, η κορυφαία streaming συνδρομητική υπηρεσία αντιστοιχεί στο 15% της συνολικής διακίνησης δεδομένων. Σε σχέση με το Netflix, το YouTube έρχεται δεύτερο και καταϊδρωμένο καταλαμβάνοντας μόλις το 11.4% της παγκόσμιας κίνησης. 

Τονίζεται ότι αυτές οι υπηρεσίες video streaming ζορίζουν αρκετά τα όρια του διαδικτύου και του bandwith των παρόχων και η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει όσο η υιοθέτηση του 4K περιεχομένου αυξάνεται. Μάλιστα, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Netflix καταβροχθίζει κυριολεκτικά μέχρι και το 40% του συνολικού traffic. Ωστόσο, στα μέρη μας και ιδίως στην Ευρώπη το YouTube προηγείται έναντι του Netflix. 

 

Η έρευνα της Sandvine βασίστηκε σε πληροφορίες από 150 παρόχους ίντερνετ παγκοσμίως, οι οποίοι έχουν περί τα 2.1 δισεκατομμύρια πελάτες. Περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα φανερώνουν ότι η παρακολούθηση βίντεο καλύπτει το 58% της κίνησης του διαδικτύου -δηλαδή πάνω από το μισό. Έπειτα ακολουθεί το browsing με μόλις 17%, τα online games στο 7.8% και τα social media με ποσοστό 5.1%.