To Netflix ανακοίνωσε ότι θα κάνει σειρά και φιλμ πάνω στα "Χρονικά της Νάρνια"

Μάλιστα υπόσχεται αρκετά τηλεοπτικά αλλά και κινηματογραφικά project
03 Οκτωβρίου 2018 17:48
To Netflix ανακοίνωσε ότι θα κάνει σειρά και φιλμ πάνω στα

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το σύμπαν του Chronicles of Narnia θα ζωντανέψει μέσα από το Netflix, αφού η εν λόγω streaming πλατφόρμα θα αναπτύξει αρκετές ταινίες και σόου εμπνευσμένα από την ομώνυμη σειρά μυθιστορημάτων του C.S. Lewis, έπειτα και από επίσημη ανακοίνωση του δικτύου.

Το γεγονός αυτό προέκυψε μετά από συμφωνία που υπεγράφη από την εταιρεία  The C.S. Lewis Company και το Netflix. Ως εξωτερικοί παραγωγοί αναλαμβάνουν ο Mark Gordon της Entertainment One (eOne), ο Douglas Gresham και ο Vincent Sieber. Τα επτά βιβλία μέσα από τα οποία θα αντλήσουν υλικό τα μελλοντικά αυτά project του Netflix, πούλησαν  πάνω από 100 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως, έχοντας μεταφραστεί σε περισσότερες από 47 γλώσσες. Οπότε το σχετικό franchise θα αναβιώσει μέσα από μία πιο μοντέρνα version αφήγησης της φανταστικής αυτής μυθοπλασίας.

Ο Ted Sarandos, διευθυντής προγράμματος του Netflix, μίλησε πάνω στο όλο θέμα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Με τις πολυαγαπημένες ιστορίες από ‘τα Χρονικά της Narnia’ του C.S. Lewis μεγάλωσαν γενιές αναγνωστών ανά την υφήλιο. Οικογένειες έχουν αγαπήσει χαρακτήρες όπως ο ‘Aslan’ και ολόκληρο τον κόσμο της Narnia, και είμαστε ενθουσιασμένοι να αποτελέσουμε ένα σπιτικό για αυτές για τα ερχόμενα χρόνια».

Από μεριάς του ο Douglas Gresham, ο θετός γιος του συγγραφέα τοποθετήθηκε λέγοντας: «Είναι υπέροχο να ξέρω ότι φίλοι απ’ όλο τον πλανήτη ανυπομονούν να δουν περισσότερα πράγματα από την Narnia, και ότι οι διαδικασίες παραγωγής και τεχνολογικής διανομής καθιστούν εφικτό για χάρη μας το να ζωντανέψουν σε διεθνή κλίμακα περιπέτειες της Narnian. Το Netflix μοιάζει να είναι το καλύτερο μέσο χάρη στο οποίο μπορούμε να πετύχουμε έναν τέτοιο στόχο, και γι’ αυτό ανυπομονώ να δουλέψω με αυτούς τους ανθρώπους».