1983 trailer: Και αν τελικά δεν είχε πέσει το Σιδηρούν Παραπέτασμα, τι θα ίσχυε;

To Netflix μας δίνει μία γεύση από την πρώτη του πρωτότυπη πολωνική σειρά
03 Οκτωβρίου 2018 17:42
1983 trailer: Και αν τελικά δεν είχε πέσει το Σιδηρούν Παραπέτασμα, τι θα ίσχυε;

Το Netflix έθεσε σε κυκλοφορία καινούργιο trailer για πρώτο του τηλεοπτικό πολωνικό project που τιτλοφορείται ως 1983 και το οποίο μας βάζει να σκεφτούμε πάνω σε μία εναλλακτική πραγματικότητα.

Το εν λόγω σόου συνιστά ένα ψυχροπολεμικό δράμα όπου μας παρουσιάζεται μία άλλη ιστορική έκβαση για την τύχη του Σιδηρού Παραπετάσματος, σύμφωνα βάσει της οποίας ποτέ δεν συντελέστηκε η κατάρρευσή του. Η υπόθεση της σειράς ειδικότερα λαμβάνει χώρα χρονικά το 2002, 20 χρόνια έπειτα από μία τρομοκρατική επίθεση του 1982 η οποία υπονόμευσε κάθε ελπίδα ανεξαρτησίας των Πολωνών από τη Σοβιετική Ρωσία. Το concept εστιάσει σε έναν φοιτητή και έναν ξεπεσμένο αξιωματικό μυστικών υπηρεσιών που μαζί ανακαλύπτουν μία κυβερνητική συνωμοσία η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση του αυταρχικού καθεστώτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Radio Poland ανέφερε ότι οι διαδικασίες παραγωγής του σόου ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο που μας πέρασε στην νότια πόλη του Wrocław για να μετατοπιστούν έπειτα και σε άλλες τοποθεσίες της χώρας. Πέρα από τα δοκιμαστικά για την επιλογή κατάλληλου κεντρικού cast, οι συντελεστές του όλου εγχειρήματος αναζήτησαν και πλήθος ερασιτεχνών ηθοποιών για τις σκηνές όπου προβάλλονται  κατάμεστα σε κόσμο μέρη.

H υποψήφια με Όσκαρ δημιουργός, Agnieszka Holland που είχε ξανασυνεργαστεί με το Netflix σκηνοθετώντας και κάποια επεισόδια του House of Cards, δήλωσε μάλιστα σε συνέντευξή της όσον αφορά το 1983: «Η εναλλακτική ιστορία δίνει τη δυνατότητα να διατυπώσουμε πολύ βαθιά ερωτήματα… για το ποιοί είμαστε και πού κατευθυνόμαστε, αλλά μας επιτρέπει επίσης το να δημιουργήσουμε μία πραγματικότητα που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα από άποψης κινηματογράφησης».

Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer του 1983 που αναμένεται να κάνει ποδαρικό στην μικρή οθόνη στις 30 Νοεμβρίου του 2018.