Stranger Things: Περισσότερα κωμικά στοιχεία στην 3η σεζόν

Θα εμπνευστεί από την κωμωδία "Fletch" 
20 Αυγούστου 2018 13:46
Stranger Things: Περισσότερα κωμικά στοιχεία στην 3η σεζόν

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Screen Rant, ο 3ος κύκλος του Stranger Things θα έχει αναφορές και από την action κωμωδία Fletch, όπου ο ηθοποιός Chevy Chase υποδυόταν την κεντρική φιγούρα του έργου, δηλαδή τον δαιμόνιο αλλά γκαφατζή ρεπόρτερ ‘M.Fletcher’ που δεν σταματάει να σκαρφίζεται αμέτρητα κόλπα για να βγάλει πρώτη είδηση.

Η διάσημη κωμική ταινία του 1985 απ’ ό,τι φαίνεται θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την επιτυχημένη sci-fi σειρά των αδερφών Duffer. Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί περαιτέρω λεπτομέρειες πάνω στο concept της ερχόμενης σεζόν, η πρεμιέρα της οποίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2019.

Με το σόου να φέρει έτσι κι αλλιώς τον νοσταλγικό αέρα των 80s, φαίνεται να τιμά ιδιαίτερα την κυρίαρχη κουλτούρα της περιόδου εκείνης, διατηρώντας ρετρό σκηνικά από τα οποία φυσικά δεν λείπουν ανάλογες νύξεις σε ονόματα του κινηματογράφου, της μουσικής, ή και της λογοτεχνίας που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον στο προσκήνιο της τότε τρέχουσας επικαιρότητας όπως π.χ. το συγκρότημα The Clash, o Steven Spielberg, o Stephen King κλπ.

Οι δημιουργοί του τηλεοπτικού project εστιάζουν στην εν λόγω εποχή, δίνοντας μας και τα αντίστοιχα vibes από αυτήν τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν με τρόπο που θα συνάδει με την αισθητική, τις τάσεις και τη ατμόσφαιρα του καιρού εκείνου. Υπάρχει πληθώρα υλικού, ειδικά αν επικεντρωθεί κανείς σε παραγωγές της μεγάλης οθόνης όπως το The Goonies, το The Breakfast Club, το Back to The Future κ.ά Δεν αποκλείεται οπότε να δούμε επιρροές τέτοιου είδους στην αγαπημένη μυθοπλασία τρόμου που λαμβάνει χώρα στην φανταστική πόλη Hawkins.

Ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών του cast, ο David Harbour που υποδύεται τον σερίφη ‘Jim Hopper’, ισχυροποίησε το παραπάνω ενδεχόμενο, όταν σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Variety, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ένα από τα φιλμ για τα οποία θα γίνει έμμεσα ή άμεσα λόγος στην σειρά, είναι και το Fletch:

«Οι αδερφοί Duffer είναι πολύ συγκεκριμένοι κάθε χρόνο με τις ταινίες. Και το ‘Fletch’ είναι μία ταινία με την οποία μπορούμε να “παίξουμε” και να διασκεδάσουμε αυτήν την σεζόν, κάτι που δεν θα περιμένατε από το ‘Stranger Things’ και από το σύμπαν του Spielberg, και που σίγουρα δεν θα προσδοκούσατε από έναν πιο σκοτεινό κύκλο!».

Όσοι λοιπόν, είστε fans των easter eggs εύλογα σκεφτήκατε ότι δεν είναι και τόσο άσχετη η σύνδεση της φρέσκιας προσθήκης του Jake Busey στο Stranger Things όπου το ερχόμενο έτος θα μας συστηθεί ως ο ‘Bruce’, ένας αδίστακτος και με καυστικό χιούμορ, δημοσιογράφος από την εφημερίδα “The Hawkins Post”, που μετέρχεται κάθε μέσο που έχει στην διάθεσή του προκειμένου να εξασφαλίσει την πληροφορία που θέλει.

Το Stranger Things 3 θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2019 στο Netflix.