Η μίνι σειρά Shogun πήρε το πράσινο φως από το FX

Ένα υποβλητικό ιστορικό δράμα θα ζωντανέψει ξανά στην μικρή οθόνη
05 Αυγούστου 2018 14:19
Η μίνι σειρά Shogun πήρε το πράσινο φως από το FX

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το FX πρόκειται να αναπτύξει την μίνι σειρά εποχής Shogun, που θα αντλήσει υλικό από το ομώνυμο μυθιστόρημα του James Clavell που εκδόθηκε το 1975 πουλώντας 30 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως, και θα αποτελείται συνολικά από δέκα επεισόδια.

Καθήκοντα εξωτερικού παραγωγού εν προκειμένω επωμίζονται οι Andrew Macdonald, Allon Reich της DNA TV (28 Days Later, Trainspotting), Michael De Luca (Moneyball, The Social Network), Michaela Clavell, Tim Van Patten, Eugene Kelly, και ο Ronan Bennett.

Η υπόθεση του project λαμβάνει χώρα στην φεουδαρχική Ιαπωνία, με σημείο αναφοράς την σύγκρουση ανάμεσα σε δύο άνδρες με εντελώς διαφορετικές καταβολές ενώ κυρίαρχο ρόλο μεταξύ άλλων θα διαδραματίσει και μία γυναίκα samurai. Εδώ λοιπόν, ένας ατρόμητος Άγγλος θαλασσοπόρος που αναζητά την περιπέτεια, ο 'John Blackthorne', καταλήγει ναυαγός στην Ιαπωνία, μία χώρα με μία ανεξερεύνητη γι' αυτόν κουλτούρα που θα τον κάνει να αναθεωρήσει πολλές αντιλήψεις του. Σε όλο αυτό καταλυτική θα είναι η επιρροή του άρχοντα Yoshi Toranaga, ενός έξυπνου και ισχυρού daimyo με επικίνδυνους, πολιτικούς αντιπάλους, και της λαίδης 'Mariko', μίας γυναίκας με απίστευτες δεξιότητες, αλλά και με σκοτεινό οικογενειακό παρελθόν για το οποίο πρέπει να εξιλεωθεί αποδεικνύοντας και πάλι την αξία και την αφοσίωσή της.

Την δράση ορισμένων επεισοδίων θα ενορχηστρώσει ο Tim Van Patten (The Sopranos, Boardwalk Empire, The Pacific), μαζί και με την Eugene Kelly (Westworld, Leftovers, Boardwalk Empire) και τον Ronan Bennett (Public Enemies,Top Boy) που θα επιμεληθεί και το σενάριο. Πίσω από την παραγωγή θα βρίσκονται οι Rachel Bennette (Bel Ami), Tom Winchester , Georgina Pope (Mr. Holmes) και η Eriko Miyagawa (Silence).

Ο John Landgraf, πρόεδρος του FX Networks και της FX Productions, δήλωσε χαρακτηριστικά επ' αυτού: «Η ιστορία του 'Shogun έχει αιχμαλωτίσει  το κοινό από τότε που ο James Clavell έβγαλε το πρώτο του επικό μυθιστόρημα σαράντα χρόνια πριν. Οι θεματικές της γνωριμίας ενός ξένου με έναν νέο πολιτισμό εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρη τόσο σήμερα όσο και τότε. Μας τιμάει το να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο σόου για τους σύγχρονους θεατές μέσω της συνεργασίας μας με τους εξωτερικούς παραγωγούς Andrew Macdonald, Allon Reich, Michael De Luca, Eugene Kelly, και την κόρη του Clavell, την Michaela. Είμαστε εξίσου ενθουσιασμένοι που οι Ronan Bennett και Rachel Bennette γράφουν την φρέσκια αυτή διασκευή, και το ότι ο Tim Van Patten θα καταθέσει το όραμά του και την εξειδίκευσή του στο να σκηνοθετήσει αυτό το έπος της περιπέτειας, της εξουσίας και της πίστης όπως ο κόσμος το γνώρισε ως ‘Shogun».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μία τηλεοπτική διασκευή του παραπάνω βιβλίου, καθώς και το 1980 προβλήθηκε μία ανάλογη μεταφορά του στο NBC, με βασικά μέλη του cast τους: Richard Chamberlain, Toshiro Mifune, και η Yoko Shimada, κερδίζοντας Emmy, Χρυσή σφαίρα, αλλά και το βραβείο Peabody.

Τα γυρίσματα του Shogun αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιαπωνία.