His Dark Materials: Οι James McAvoy και Clarke Peters επιστρατεύτηκαν στο cast

Θα πρωταγωνιστήσουν στην νέα σειρά φαντασίας του BBC One
09 Ιουνίου 2018 15:36
His Dark Materials: Οι James McAvoy και Clarke Peters επιστρατεύτηκαν στο cast

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Deadline, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο James McAvoy (X-Men movies, Atomic Blonde) και ο Clarke Peters (The Wire) υπέγραψαν για την συμμετοχή τους στο His Dark Materials του BBC One, την τηλεοπτική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος φαντασίας του Philip Pullman.

Το εν λόγω project θα απαρτίζεται συνολικά από οκτώ επεισόδια. Ο McAvoy θα υποδυθεί τον Λόρδο Asriel, έναν ατρόμητο εξερευνητή τον οποίο είχε υποδυθεί και ο Daniel Craig το 2007 στην ταινία The Golden Compass. Ο Asriel ήταν ο πατέρας της κεντρικής ηρωίδας της ιστορίας, δηλαδή της Lyra, μίας μικρούλας που ζούσε σε ένα ορφανοτροφείο σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Εδώ την νεαρή αυτή θα την ερμηνεύσει η πρωταγωνίστρια του Logan, Dafne Keen.  Ο Peters (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), θα ενσαρκώσει τον διευθυντή του ιδρύματος όπου μεγαλώνει η Lyra.

Την προσαρμογή του σεναρίου που όπως προαναφέρθηκε θα βασιστεί στην τριλογία του Pullman, “Northern Lights”, “The Subtle Knife” και “The Amber Spyglass”, έχει αναλάβει ο Jack Thorne (National Treasure, Wonder).

Ο Tom Hooper (The King’s Speech) θα καθίσει εν προκειμένω στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Στο επιτελείο των ηθοποιών έχει προστεθεί ήδη ο Lin-Manuel Miranda ως ο ‘Lee Scoresby’, βασικός χαρακτήρας της πλοκής και χειριστής ενός γιγαντιαίου αερόστατου.

Το His Dark Materials αναμένεται να είναι ένα από τα πιο πολυδάπανα εγχειρήματα της μικρής οθόνης για το οποίο τόσο η Apple όσο και το Netflix διεκδικούν τον ρόλο του παγκόσμιου διανομέα.