The Underground Railroad: Ο Barry Jenkins θα σκηνοθετήσει όλη την 1η σεζόν

Ο δημιουργός του ‘Moonlight’ υπέγραψε για την μίνι σειρά του Amazon
07 Ιουνίου 2018 17:56
The Underground Railroad: Ο Barry Jenkins θα σκηνοθετήσει όλη την 1η σεζόν

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Barry Jenkins (Moonlight) θα καθίσει στη καρέκλα του σκηνοθέτη για τα έντεκα επεισόδια του 1ου κύκλου της μίνι σειράς του Amazon, The Underground Railroad.

Ο βασικός άξονας της συγκεκριμένης μυθοπλασίας θα περιστρέφεται γύρω από ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα μεταφοράς κάτω από τη γη του Αμερικανικού Νότου. Καθώς η Cora και ο Caesar, ένα ζευγάρι σκλάβων από την Georgia σχεδιάζουν και πραγματοποιούν την διαφυγή τους, εντοπίζονται από τον Ridgeway, έναν βάρβαρο κυνηγό σκλάβων που θα αρχίσει να τους καταδιώκει. 

Πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του βραβευμένου με Pulitzer συγγραφέα Colson Whitehead. Ο  Barry Jenkins που είναι εξίσου εξοικειωμένος και με εγχειρήματα της μικρής οθόνης, ανέλαβε το συγκεκριμένο project το οποίο προέκυψε σαν επαγγελματική πρόταση έπειτα και από τον θρίαμβο που σημείωσε στην 74η Απονομή των Όσκαρ  με το Moonlight. Ο Jenkins όμως μεταξύ άλλων, ενορχήστρωσε επίσης με μεγάλη επιτυχία και την δράση του “Chapter V” όσον αφορά την εναρκτήρια σεζόν του σόου του Justin Simien, Dear White People το οποίο προβλήθηκε στο Netflix.

Η διασκευή αυτή του The Underground Railroad αποτελεί ένα ακόμη από τα πολύ δυνατά χαρτιά του προγράμματος του Amazon όσον αφορά τις πολυσυζητημένες παραγωγές του δικτύου όπως είναι το Homecoming και η σειρά Lord of the Rings.