Μάθαμε που θα εστιάσει η 5η σεζόν του Peaky Blinders!

Νέες συμμορίες μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι
23 Μαΐου 2018 19:04
Μάθαμε που θα εστιάσει η 5η σεζόν του Peaky Blinders!

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Unilad, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η 5η σεζόν του Peaky Blinders θα καταπιαστεί και με άλλες σκληροπυρηνικές φατρίες του οργανωμένου εγκλήματος που εν προκειμένω έρχονται από την Σκωτία, οι διαβόητες συμμορίες με τα ξυράφια από την Γλασκώβη.

Το εν λόγω σόου εποχής που βραβεύτηκε πλέον με BAFTA ως η Καλύτερη Δραματική Σειρά για φέτος, πρόκειται να κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν εστιάζοντας και σε άλλους παράγοντες του τότε υποκόσμου που δρούσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχοντας δει πλέον στο όλο project παρανόμους διάφορων πολιτιστικών καταβολών, από την ιταλική μέχρι την εβραϊκή μαφία, με προεξάρχουσα την αθίγγανης καταγωγής φαμίλια των Shelby, ο Steven Knight ενδιαφέρεται να φέρει και άλλους τέτοιους παράγοντες στο επίκεντρο των εξελίξεων. Δεν θα αφήσει λοιπόν, σπιθαμή για σπιθαμή του γκανγκστερικού τοπίου που κυριαρχούσε εκείνη την περίοδο στην Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα και ο Cillian Murphy, ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης τηλεοπτικής μυθοπλασίας επιβεβαίωσε το γεγονός και μέσα από δική του ανάρτηση στο Instagram:

Στον 5ο κύκλο λοιπόν, όπως προαναφέρθηκε, θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και οι συμμορίες με τα ξυράφια από την Γλασκώβη. Μάλιστα σύμφωνα και με κείμενο της Evening Times οι σπείρες αυτές αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πλοκή, με τον Knight να τις περιγράφει ως τις πιο αμείλικτες μέσα στην χώρα την δεκαετία του 1920 και του 1930.

Ο Knight υπογράμμισε χαρακτηριστικά επ’ αυτού: «Η αλήθεια είναι ότι στα τέλη της δεκαετίας του '20 και του '30 οι πιο σκληρές συμμορίες ήταν αυτές στη Γλασκώβη. Υπήρχε μια πολύ συγκεκριμένη δομή στις συμμορίες, έτσι έχω ψάξει την ιστορία αυτού. Αρχίζουν να αναμειγνύονται στα πράγματα με λίγη ευρηματικότητα, με κάποια δημιουργικότητα. Θα ξεκινήσουμε τη σειρά από το 1929 που ήταν μία εποχή μεγάλης οικονομικής αστάθειας και η πύλη προς το ‘30, όπου όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη. Συνιστά μία πλούσια φλέβα (έμπνευσης) για να αντλήσουμε από αυτήν».

Ιστορικά ντοκουμέντα πάντως μαρτυρούν ότι τα παραπάνω γκρουπ εγκληματιών που είχαν ως έδρα τους την Γλασκώβη, μέχρι το 1920 είχαν κατορθώσει να κερδίσουν την φήμη των πιο βίαιων παραβατικών στοιχείων. Ενεργούσαν κυρίως στην περιοχή Gorbals, στη νότια πλευρά της Γλασκώβης. Καθ 'όλη τη δεκαετία του '20 και του '30, στην πλειονότητάς τους αυτές οι ομάδες προέρχονταν από την εργατική τάξη. Οι συγκρούσεις τους αφορούσαν συνήθως τα εδαφικά δικαιώματα και τη θρησκευτική βία μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών.

Και ενώ ο Tommy Shelby (Cillian Murphy) στην 4η σεζόν του Peaky Blinders έδειξε να αναγεννιέται από τις στάχτες του, γενόμενος ακόμη και αρχηγός του εργατικού κόμματος στο Νότιο Birmingham, καλείται πια να έρθει αντιμέτωπος με άλλους αντίπαλους, πολύ πιο αδυσώπητους και έτοιμους να βγάλουν την φαλτσέτα!