Ο Todd Haynes θα σκηνοθετήσει μίνι σειρά για τον Sigmund Freud

Τo project αναλαμβάνει η Amazon Studios
22 Μαΐου 2018 14:29
Ο Todd Haynes θα σκηνοθετήσει μίνι σειρά για τον Sigmund Freud

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του The Playlist, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο «πατέρας της σύγχρονης ψυχανάλυσης», ο Sigmund Freud θα αποκτήσει δική του τηλεοπτική βιογραφία από τον Todd Haynes (Wonderstruck, Carol, Far From Heaven). Το νέο αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα εν όψει της εκδήλωσης που έγινε στο Φεστιβάλ των Καννών προς τιμήν του συνεργάτη και καλού φίλου του Haynes, του διευθυντή φωτογραφίας Edward Lachman, όπου και ο Haynes έδωσε το παρόν.

Ανακοίνωσε λοιπόν, ότι έχει στα σκαριά ένα project που θα αφορά τον διάσημο νευρολόγο και ψυχίατρο Sigmund Freud. Η Amazon Studios μάλιστα ενδιαφέρεται να μεταφέρει στην μικρή οθόνη την ζωή και το έργο της παραπάνω σπουδαίας επιστημονικής φυσιογνωμίας. Κάποιοι δημοσιογράφοι θέλησαν να μοιραστούν το γεγονός μέσα από προσωπικές τους αναρτήσεις στα social media.

Ο Haynes όπως είχε παραδεχτεί πριν κάποιους μήνες σε συνέντευξή του στο περιοδικό INTO, είναι αδηφάγος αναγνώστης της γραπτής πραγματείας του Freud. Ανάμεσα σε άλλα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «θα επανεξετάζει μία μορφή, που ίσως λησμονούμε πόσο ριζοσπαστική ήταν στον τρόπο σκέψης της, αφού πλέον έχει ενταχθεί τόσο πολύ στον πολιτισμό και την οπτική της μοντέρνας κοινωνίας».

Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης πιθανόν να συναντηθεί και πάλι επαγγελματικά με τον Lachman για το όλο εγχείρημα, για το οποίο πάντως δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες.