H σειρά Lord of the Rings θα ανοίξει με τον νεαρό Aragorn

Θα δούμε την ιστορία του πολύ πριν στεφθεί βασιλιάς της Gondor
17 Μαΐου 2018 13:44
H σειρά Lord of the Rings θα ανοίξει με τον νεαρό Aragorn

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Comic Book, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η 1η σεζόν της σειράς Lord of the Rings, είναι πολύ πιθανό να μας αφηγηθεί την προϊστορία του Άραγκορν, ενός από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες του αξεπέραστου φανταστικού σύμπαντος που επινόησε ο J.R.R. Tolkien.

Μάλιστα, με βάση και την σχετική ανάρτηση του ‘The One Ring’, μίας από τις πολύ γνωστές fanbase ιστοσελίδες του LOTR στο Twitter, κάτι τέτοιο έχει μεγάλες πιθανότητες να επαληθευτεί.

Το εν λόγω ακριβοπληρωμένο project του Amazon πρόκειται λοιπόν, να μας μεταφέρει στην Μέση Γη πολύ πριν από τα γεγονότα της Τριλογίας. Θα μάθουμε πώς ξεκίνησαν όλα για τον τελευταίο απόγονο της γενιάς των Dunedain πολύ πριν προσχωρήσει στην “Συντροφιά του Δαχτυλιδιού” και ανέλθει αργότερα στον θρόνο της Gondor.

Προφανώς ακούγοντας το όνομα του παραπάνω ήρωα, σχεδόν αυτόματα μεταστοιχειώνεται στο μυαλό μας η εικόνα του κινηματογραφικού Άραγκορν, ο οποίος το 2001 ζωντάνεψε στο πρόσωπο του Viggo Mortensen. Η εκπληκτική ερμηνεία του ηθοποιού εννοείται ότι αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του και οπωσδήποτε δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για το ποιος θα μπορέσει σήμερα πια να υποδυθεί τον συγκεκριμένο ρόλο με την μεγαλοπρέπεια και το ύφος που του αρμόζει.

Στις ταινίες ο απόγονος του Isildur, πρακτικά είχε συμπληρώσει το 87ο έτος της ηλικίας του παρά το ότι δεν του φαινόταν. Ομολογουμένως κάτι τέτοιο υπερβαίνει με τεράστια διαφορά τα ανθρώπινα standard αλλά όπως αναφέρεται και στα βιβλία, η μακροζωία που απολάμβανε η ξεχωριστή γενιά από την οποία προερχόταν μπορούσε να ξεπεράσει μέχρι και τα 250 χρόνια. Αξίζει, ωστόσο, να τονιστεί ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο του να επανεμφανιστεί έστω και σύντομα στην σειρά ο 59χρονος Mortensen.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, το σόου μπορεί ακόμη και να μας εξιστορήσει το πώς γνωρίστηκαν ο Legolas με τον Άραγκορν, μιας που ο βασιλιάς Thranduil είχε πει στον πρίγκιπα των ξωτικών του Mirkwood ότι έπρεπε να συναντήσει κάποιον πολύ σημαντικό «του οποίου ο πατέρας, ο Arathorn, ήταν ένας καλός άνθρωπος και ο γιος του μπορεί να μεγάλωνε για να γίνει εξίσου σπουδαίος».

Μεταξύ άλλων πάντως, απομένει να ξεκαθαριστεί ποια θα είναι ακριβώς και η συμβολή του Peter Jackson στο όλο εγχείρημα. Θα επωμιστεί άραγε μονάχα καθήκοντα εξωτερικού παραγωγού ή θα καθίσει και πάλι στην καρέκλα του σκηνοθέτη όπως έκανε στην θεαματική μεταφορά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στην μεγάλη οθόνη πριν από δεκαεπτά χρόνια;