Σειρά ντοκιμαντέρ για την Α.Ι. ετοιμάζει ο “Iron Man” Robert Downey Jr.

Θα προβληθεί στο συνδρομητικό YouTube Red
17 Μαΐου 2018 04:00
Σειρά ντοκιμαντέρ για την Α.Ι. ετοιμάζει ο “Iron Man” Robert Downey Jr.

Ο δημοφιλής ηθοποιός Robert Downey Jr. γνωστός για τους ρόλους του σαν Iron Man στο MCU και Sherlock Holmes, ανακοίνωσε πως ετοιμάζει ένα επεισοδιακό ντοκιμαντέρ μαζί με την σύζυγό του με θεματολογία την τεχνητή νοημοσύνη. Συνολικά η σειρά θα έχει οκτώ επεισόδια με διάρκεια μία ώρα το ένα και το ντεμπούτο της θα το κάνει στη συνδρομητική πλατφόρμα του YouTube Red το 2019.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα της σειράς αλλά γνωρίζουμε πως παραγωγοί θα είναι το ζευγάρι Downey μέσω της εταιρίας τους Team Downey, και πως τον ρόλο του αφηγητή θα έχει ο ίδιος ο Downey Jr. Επίσης την εμφάνιση τους θα κάνουν γνωστοί επιστήμονες, φιλόσοφοι και ειδικοί στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Η σειρά θα εξερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε και ζούμε την καθημερινότητα μας στο παρόν και στο μέλλον.

Ο Robert και εγώ μοιραζόμαστε την ίδια περιέργεια για την ΑΙ, ένα περίπλοκο και συχνά πολωτικό θέμα. Ο σκοπός μας είναι να εξερευνήσουμε την AI από την οπτική γωνία της αντικειμενικότητας και της προσβασιμότητας, με ένα πολύ τολμηρό και διασκεδαστικό τρόπο. - Susan Downey