Peaky Blinders S5 | Οι πρώτες λεπτομέρειες της νέας σεζόν κατέφτασαν ζεστές-ζεστές

Προσοχή ακολουθούν spoilers!
25 Απριλίου 2018 14:58
Peaky Blinders S5 | Οι πρώτες λεπτομέρειες της νέας σεζόν κατέφτασαν ζεστές-ζεστές

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Unilad, κυκλοφόρησαν τα πρώτα στοιχεία για τον 5ο κύκλο του Peaky Blinders, με τον Paul Anderson, έναν εκ των πρωταγωνιστών της σειράς να προβαίνει σε αποκαλύψεις!

Στο τέλος της 4ης σεζόν τα πράγματα έδειξαν να αλλάζουν καθοριστικά για την φαμίλια των Shelby. Ο Alfie Solomons (Tom Hardy) και ο Luca Changretta (Adrien Brody )‘σβήστηκαν από τον χάρτη’ ενώ ο Tommy (Cillian Murphy) αποφάσισε να πολιτευτεί  γενόμενος επικεφαλής του εργατικού κόμματος στο Νότιο Birmingham.

Και ενώ γνωρίζουμε ότι η σειρά επιστρέφει το 2019 στο BBC Two, τουλάχιστον επιτέλους μάθαμε ποιος θα καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Με βάση και σχετική αναφορά του Deadline, ο Anthony Byrne θα ενορχηστρώσει την δράση και των έξι επεισοδίων του σόου. Ανάλογα καθήκοντα στους προηγούμενους κύκλους είχαν αναλάβει οι: David Caffrey, Tim Mielants, και ο Colm McCarthy. Ο Byrne μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει το Butterfly του ITV με πρωταγωνίστρια την Anna Friel, ενώ έχει επιμεληθεί και το σενάριο του θρίλερ In Darkness όπου σε κεντρικό ρόλο βλέπουμε την Natalie Dormer του Game Of Thrones.

Πάντως, ο Paul Anderson, ο οποίος υποδύεται τον μεγαλύτερο αδερφό των Shelby, τον Arthur, προειδοποίησε τους fans να μην νομίζουν ότι τα πράγματα θα γίνουν πιο ήρεμα για την τηλεοπτική οικογένειά του στο κεφάλαιο της ιστορίας που αναμένεται να ανοίξει.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Metro, τόνισε ειδικότερα:

Ο Arthur δεν πρόκειται να γίνει πολιτικός. Ναι, έχει πολιτικές διασυνδέσεις τώρα, ας το θέσουμε έτσι. Αλλά δεν θα τον δείτε σε καμία συγκέντρωση ή στο Κοινοβούλιο. Αυτό που προσδίδει στον Arthur και στην οικογένειά του είναι περισσότερη δύναμη. Ο Tommy είναι σε θέση εξουσίας και μπορεί να γίνει ισχυρότερος μόνο σε αυτή τη θέση. Έτσι θα έχουμε ολοένα και περισσότερη κάλυψη, θα έχουμε πιο πολλές ευκαιρίες και περισσότερη προστασία. Και όταν λέω “προστασία” εννοώ από την κοινωνία και την αστυνομία και ούτω καθεξής. Θα έχουμε την δυνατότητα να ξεφεύγουμε με το πρόσχημα του ότι «είμαστε πολιτικοί, είμαστε αξιοσέβαστοι». Αλλά θα μπορούμε και να χειραγωγήσουμε τα πράγματα περισσότερο. Ο Arthur θα είναι ακόμα πιο ‘Arthur’! Έτσι θα είναι πολύ διασκεδαστικό. Υπάρχει πάντα αυτό το είδος αμφιβολίας και αβεβαιότητας για το αν θα με σκοτώσουν εξαιτίας του ποιον υποδύομαι και του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρομαι. Είναι σίγουρο ότι κάποιος μπορεί να εκδικηθεί τον Arthur, γι 'αυτό σκέφτομαι συνέχεια ότι ίσως να με σκοτώσουν αυτή τη σεζόν. Αλλά σου το λένε προτού αρχίσεις τα γυρίσματα. Θυμάμαι να διαβάζω την σκηνή όπου ο Arthur είναι στραγγαλισμένος και εσείς νομίζετε ότι είναι νεκρός. Όταν το διάβασα κανείς δεν μου είπε αν ήμουν νεκρός ή όχι. Το διάβασα και δεν επανεμφανίστηκα για άλλες 20 σελίδες. Οπότε ήμουν σαν έχουν σκοτώσει τον Arthur! Εύχομαι κάποιος να μου το είχε πει!

Δυστυχώς βέβαια ο δημιουργός του Peaky Blinders, Steven Knight πρόσφατα άφησε να εννοηθεί στο Digital Spy ότι η 5η ενδεχομένως να είναι και η σεζόν που θα ρίξει την αυλαία του όλου project:

 Κάθε φορά, κάνουμε έξι επεισόδια... Μπορείς λοιπόν να συμπτύξεις την ιστορία σε έξι επεισόδια; Ή χρειάζεσαι άλλα έξι; Αυτό είναι το ερώτημα. Αν δεν χρειαστεί μία 6η σεζόν, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άλλη. Μπορεί όμως να χρειαστεί μία ακόμη, επειδή (τα έξι επεισόδια είναι) μία τόσο σύντομη χρονική περίοδος.