Foundation: H κλασική sci-fi τριλογία του Isaac Asimov θα ζωντανέψει στη μικρή οθόνη

Τα δικαιώματα για την μεταφορά αγόρασε η Apple
14 Απριλίου 2018 13:13
Foundation: H κλασική sci-fi τριλογία του Isaac Asimov θα ζωντανέψει στη μικρή οθόνη

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Variety, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το “Foundation”, το τριμερές επιστημονικής φαντασίας έπος του Isaac Asimov πρόκειται να γίνει τηλεοπτική σειρά από την Apple, με τους David S. Goyer (Blade, Dark City,Batman Begins )και Josh Friedman (War of the Worlds, Terminator: The Sarah Connor Chronicles) να αναλαμβάνουν ως δημιουργοί, σεναριογράφοι και εξωτερικοί παραγωγοί του όλου project. Η Skydance Television θα βρίσκεται πίσω από την παραγωγή του εγχειρήματος αυτού με τους David Ellison, Dana Goldberg και την Marcy Ross να συντονίζουν τις συνακόλουθες διαδικασίες.

Η ιστορία της περίφημης τριλογίας έτσι όπως αναπτύσσεται σε τρία επιμέρους μυθιστορήματα, το “Foundation”, το “Foundation and Empire” και το “Second Foundation”, λαμβάνει χώρα σε μία εποχή κατά την οποία ο Γαλαξίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Αυτοκρατορίας Galactic. Ένας μαθηματικός εν ονόματι Hari Seldon επινοεί μία πρωτότυπη μέθοδο για να προβλέψει την πτώση του ισχύοντος καθεστώτος, κάτι που τον ωθεί να συγκροτήσει μία ομάδα γνωστή ως ‘Foundation’( Ίδρυμα) για να διασώσει και να εμπλουτίσει την ανθρώπινη γνώση συμβάλλοντας παράλληλα στην επίσπευση της ανόδου μίας νέας αυτοκρατορίας.

Η επερχόμενη αυτή μεγαλεπήβολη διασκευή σηματοδοτεί την τελευταία απόπειρα προσαρμογής του λογοτεχνικού αυτού έργου για την οθόνη. Πολλές ανάλογες μεταφορές έχουν επιχειρηθεί κατά καιρούς, ενώ το HBO θέλησε και εκείνο με την σειρά του το 2015 να ζωντανέψει την παραπάνω sci-fi ανθολογία με τον συν-δημιουργό του Westworld, Jonathan Nolan .